Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Guvernul italian anunţă că doreşte un calendar clar pe tema Schengen


   Italia susține eforturile României pentru admiterea în Spațiul Schengen și dorește stabilirea unui termen clar pentru aderare, anunță Guvernul de la Roma după întrevederea pe care premierul Victor Ponta a avut-o la Roma cu omologul său italian, Mario Monti. „Premierul Mario Monti își dorește să fie stabilită o perspectivă clară de aderare, conform deciziilor luate la Consiliul European desfășurat în martie”, se arată într-un comunicat al Guvernului italian.
   „Întrevederea a fost o ocazie de confirmare a stării excelente a relațiilor dintre Italia și România, atât pe plan bilateral, cât și în context european și internațional. Premierul Monti și Victor Ponta au evaluat dinamismul relațiilor economice italiano-române, stabilind că există potențialul dezvoltării în continuare a relațiilor bilaterale. Cei doi premieri au avut un schimb de idei privind politicile adoptate de cele două guverne pentru garantarea stabilității macroeconomice și promovarea creșterii economice”, continuă comunicatul Guvernului italian.
   „În privința tematicilor europene, premierul Monti și Victor Ponta au examinat rezultatele Consiliului European desfășurat pe 18 și 19 octombrie, din perspectiva garantării zonei euro și Uniunii Europene în general, stabilitatea necesară depășirii actualelor dificultăți. Au fost luate în considerare și perspectivele negocierilor privind bugetul plurianual al UE. Premierul Monti și-a exprimat speranța că România va aplica rapid recomandările formulate de Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, instrument conceput pentru înregistrarea de progrese în materie de reformă judiciară, combatere a corupției și criminalității organizate”, precizează Guvernul italian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?