Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674

GALERIE FOTO: Acțiune de ecologizare în Crângul Petrești, în cadrul proiectului „Voluntariatul văzut de aproape”

În data de 22 iulie s-a desfășurat o primă acțiune de ecologizare în Crângul Petrești, din cadrul proiectului „Voluntariatul văzut de aproape”. Proiectul este organizat în perioada 01 iunie – 10 octombrie 2021 și este realizat în colaborare cu Consiliul Județean Vrancea și cu sprijinul sponsorilor Coca Cola România și Decathlon Focșani. Scopul acestui proiect este promovarea voluntariatului și a conștiinței civice în rândul tinerilor, contribuind la diminuarea, pe cât posibil, a poluării Crângului Petrești și a altor zone din județ.

La activitatea de joi-22 iulie din Crângul Petrești au participat aproximativ 37 de tineri, astfel:

– 16 elevi au fost de la Colegiul Tehnic „Valeriu Cotea”, fiind coordonați și însoțiți de doamnele profesoare Elena Micu Iliescu, Iulia Soare și Oana Săcăluș;

– 9 tineri au fost de la DGASPC Vrancea, coordonați și însoțiți de doamnele Adina Lăscan, Cecilia Istrate și Ana Maria Cârjan;

– 3 elevi – cei mai tineri participanți – au fost de la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu”;

– 2 liceeni de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” coordonați de doamna profesoară Ionela Batog;

– 2 tineri de la Centrul Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna” Focșani, însoțiți de tatăl și bunica lor;

– 5 tineri de la alte licee din Focșani, coordonați și însoțiți de doamna Monica – Elena Sandu de la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani.

Toți acești tineri s-au implicat în acțiunea de ecologizare, această activitate fiind și o activitate de promovare a voluntariatului. Participanții la proiectul „Voluntariatul văzut de aproape” au dat un exemplu pozitiv celorlalți tineri, dar și membrilor comunității locale, cu privire la protecția mediului, prin formarea de abilități și comportamente necesare pentru menținerea și îmbunătățirea calității mediului în conformitate cu programele și politicile naționale și europene.

Centrul de Tineret Focșani – Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea mulțumește tinerilor participanți la activitatea de voluntariat, școlilor și liceelor partenere, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, Centrului Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna” Focșani, precum și coordonatorilor acestora!

Mulțumim partenerului din acest proiect, Consiliului Județean Vrancea și sponsorilor noștri Coca Cola România și Decathlon Focșani pentru sprijinul acordat!

Comunicat de presă, 26 iulie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?