Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Elevii se pot înscrie în clasa a V-a la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau‟ din Focșani; ei vor beneficia de un opțional de Robotică

Premieră, începând cu anul școlar 2021-2022, la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau‟ din Focșani. Aici vor învăța și elevi de clasa a V-a, după ce unitatea de învățământ a primit autorizație de la ARACIP pentru a desfășura activitate și cu clase de gimnaziu. „Noutatea este că din anul școlar 2021-2022, suntem autorizați să desfășurăm activitate și cu clase de gimnaziu, drept urmare, invităm copiii să se înscrie la clasa a V-a la Colegiul Tehnic «Edmond Nicolau». Dorința probabil că există de mai multă vreme, însă visul nostru a început să prindă contur în toamna anului trecut, când ne-am adresat către ARACIP. Constatând că îndeplinim condițiile, am primit aprobare pentru a alcătui o clasă a V-a cu 25 de elevi‟, a spus profesoara de matematică Cristina Trofin, directorul Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau‟ din Focșani.

Părinții care vor să-și înscrie copiii la clasa a V-a a Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau‟ din Focșani se vor prezenta la colegiu până la data de 31 august 2021 cu următoarele documente: „o foaie matricolă pentru clasele I-IV, copie după certificatul de naștere al copilului, copie după cartea de identitate a părinților și dovadă de vaccinări pe parcursul celor patru ani de școală primară”. „Programul pentru înscriere este de luni până vineri, între orele 09:00-16:00‟, mai spune directorul unității de învățământ. Pe lângă faptul că elevii de clasa a V-a vor învăța dimineața, un alt avantaj ar fi opționalul de Robotică pe care urmează să-l susțină profesorul Săndel Agache, cunoscut pentru rezultatele excepționale pe care le-a avut împreună cu elevii săi la competițiile naționale și internaționale de Robotică. „Din echipa cadrelor didactice care vor preda la clasa a V-a, vor face parte: doamna Maria Ungureanu, prof. de Limba și literatura română, subsemnata la Matematică, doamna Doina Boboc la Limba Engleză și domnul Florin Danciu la Educație Fizică. De asemenea, avem pregătit, dacă elevii vor opta, și un opțional de Robotică cu domnul Săndel Aghache, cel care are bune rezultate în direcția Robotică și a acceptat cu drag să depună un opțional și pentru clasa a V-a. Domnul profesor Săndel Aghache este părintele Roboticii în Vrancea și a avut doi ani la rând o echipă care a câștigat locul I pe țară și a reprezentat România la olimpiada internațională de robotică‟, a mai spus prof. Cristina Trofin.

Având experiența învățământului online, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau‟ din Focșani a fost dotat cu calculator în fiecare sală de clasă, astfel încât să le permită atât elevilor, cât și profesorilor să-și desfășoare activitatea școlară în condiții optime.

Mai mult decât atât, în urma unui program ROSE, colegiul a primit trei table interactive, mai multe laptop-uri și camere pentru videoconferințe astfel că prof. Cristina Trofin spune că „suntem mult mai pregătiți decât în toamnă în ceea ce privește echipamentul tehnic‟.

Elevii care vor dori să studieze în continuare la „Edmond Nicolau‟ și în clasa a IX-a, pot opta pentru una dintre următoarele specializări (calificări): Matematică-Informatică, Tehnician operator tehnică de calcul, Tehnician în telecomunicații, Tehnician electromecanic sau Tehnician prelucrător pe mașini cu comandă numerică. „În principiu, profilurile de la Electronică și automatizări sunt mai căutate de elevi pentru că au mai multă legătură cu lucrul pe calculator, însă și pe Mecanică avem cerințe de la operatorii economici atât din Focșani, cât și din zonele limitrofe care, în mod frecvent au anunțuri de angajare. Prin urmare, îi așteptăm cu o echipă de profesori bine pregătiți, cu drag să învețe în liceul nostru‟, conchide prof. Cristina Trofin.

Mai multe detalii despre Colegiul Tehnic „Edmon Nicolau‟ din Focșani găsiți pe: https://www.cten.ro/ și https://www.facebook.com/ctenfocsani/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?