Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Profesoara Mîndrescu va fi înmormântată vineri. Corpul neînsuflețit este depus la capela Bisericii Săpunari

Trupul neînsuflețit al profesoarei de biologie Maria Mîndrescu a fost depus astăzi la capela Bisericii „Nașterea Maicii Domnului‟ – Săpunaru din Focșani (lângă Tribunal). Vestea morții regretatului cadru didactic a îndurerat o întreagă comunitate.

Vreme de 26 de ani, prof. Maria Mîndrescu și-a desfășurat activitatea la Școala Gimnazială „Anghel Saligny‟ (nr.5) din Focșani. „Doamna profesoară Maria Mîndrescu a fost profesor de biologie la Școala Gimnazială «Anghel Saligny» din Focșani încă de la înființare, din 1 septembrie 1979, și până la data de 31 august 2005. A fost un profesor model, atât din punct de vedere al eticii profesionale, cât și ca formator de cadre. Acest lucru este întărit prin faptul că trei dintre foștii elevi ai doamnei profesoare lucrează în prezent ca profesori ai școlii. Chiar și după pensionare, doamna profesoară a păstrat legătura cu oamenii școlii ca sfătuitor și îndrumător. Colectivul Școlii Gimnaziale «Anghel Saligny» din Focșani transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate pentru pierderea suferită a celei ce a fost Maria Mîndrescu, mentor pentru zeci de generații de elevi‟, a transmis Răzvan Lazăr, directorul Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny‟ din Focșani.

Familia prof. Maria Mîndrescu anunță, cu nesfârșită durere, că „sufletul cald, generos și iubitor al distinsei profesoare de biologie, Maria Mîndrescu s-a ridicat la cer, lăsând în urmă o mare tristețe, dar și amintirea unui dascăl de elită, a unui model de soție, mamă și bunică. Corpul neînsuflețit este depus la capela Bisericii Săpunari din Focșani, unde se va ține slujba de înmormântare, vineri, 19 noiembrie, la ora 11:00. Înhumarea va avea loc la cimitirul Sf. Mina‟.

De asemenea, colectivul de cadre didactice de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Focșani, sub conducerea doamnei director, profesor Andreea Săndulescu, „este alături de domnul profesor Enache Mîndrescu în grelele momente pricinuite de pierderea distinsei soții, Profesor Maria Mîndrescu. Dumnezeu să o odihnească în pace! Sincere condoleanțe!”.

Conform adevarul.ro, profesorul Enache Mîndrescu a activat ca profesor la ţară, la Gologanu, apoi a fost director de şcoală la Mîndreşti şi Şcoala „Nicolae Iorga” din Focşani, profesor la Şcoala „Anghel Saligny”, la Colegiul Economic, Liceul Pedagogic, Colegiile Naţionale „Unirea” şi „Al. I. Cuza”. A fost, de asemenea, inspector şcolar general.

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să o ierte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?