Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

„Ce mâncăm?” Pentru că nu i-a convenit răspunsul la întrebare, un vrâncean și-a înjunghiat partenera; a fost condamnat la patru ani de închisoare

Un bărbat de 47 de ani din Vârteșcoiu, judecat în stare de arest după ce în toamna anului trecut și-a înjunghiat concubina în spate punându-i viața în primejdie, a fost condamnat definitiv. Inițial, sentința pe fond a fost de 4 ani cu executare, inculpatul atacând soluția, chiar dacă își recunoscuse vinovăția în instanță. Soluția tribunalului a rămas definitivă pe 15 iulie 2021, în condițiile în care bărbatul și-a retras apelul. „Ia act de retragerea apelului declarat de inculpatul F. D., împotriva sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Vrancea. Menține starea de arest a inculpatului F. D.. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului, perioada reținerii și arestării preventive de la 19.10.2020 la zi”, se arată în hotărârea Curții de Apel Galați. De menționat că partea vătămată solicitase 4.000 lei daune materiale și 80.000 lei daune morale, însă instanța a respins pretențiile ca neîntemeiate, deoarece aceasta nu adusese înscrisuri sau martori care să probeze sumele pe care le dorea.

Bărbatul nu a recunoscut decât în fața judecătorilor că i-a făcut rău concubinei sale în mod intenționat. Totuși, din ce a rezultat în timpul anchetei, bărbatul a realizat ce a făcut, în sensul că urma să răspundă pentru fapta sa, așa că a încercat să o influențeze pe femeie, astfel încât aceasta să declare o cu totul variantă.

Incidentul a avut loc în octombrie 2020, iar femeia a avut nevoie inclusiv de o intervenție chirurgicală, pentru vindecare necesitând 55, 60 de zile de îngrijiri medicale. Concluzia a fost că victimei i-a fost pusă viața în primejdie, astfel că inculpatul, care era deja cunoscut cu antecedente penale, a fost trimis în judecată pentru violență în familie sub forma tentativei la omor.

Persoana vătămată a declarat că la data de 18.10.2020, în jurul orei 17.30, se afla la domiciliul comun și pregătea de mâncare. La un moment dat a venit concubinul ei, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, și care a întrebat-o „ce mâncăm?”. În acest context, întrucât inculpatul nu cumpărase niciun aliment toată săptămâna, persoana vătămată i-a reproșat acest lucru, ceea ce l-a enervat. Inculpatul a început să-i aducă injurii și a împins-o pe persoana vătămată între canapea și masa pe care era televizorul. În momentul în care persoana vătămată a încercat să se ridice a observat că inculpatul avea în mână un cuțit cu mânerul negru pe care îl luase de pe masă. Persoana vătămată a reușit să se ridice de pe sol unde căzuse când a fost împinsă de inculpat și nu a avut timp să se întoarcă cu fața spre el, doar apucând să-l întrebe „ce faci măi, ai înnebunit?”, când inculpatul a și înțepat-o cu cuțitul în spate. Văzând că puloverul cu care era îmbrăcată persoana vătămată începe să se îmbibe cu sânge, inculpatul s-a speriat și a exclamat „aoleo, ce am făcut? Vine poliția, mă arestează și mă leagă”.

(…) inculpatul i-a spus acesteia ca, în cazul în care va veni poliția, să declare că a căzut în curte, din căruță, în vârful unei coase. Probabil acesta a și fost motivul pentru care inculpatul a declarat că el se afla la domiciliu când concubina sa a venit de la muncă, sub influența băuturilor alcoolice, încercând astfel să justifice varianta inițială cum că ar fi căzut în coasă. (…) Inculpatul a apelat SNUAU 112 spunând dispecerei că B. B. B. s-a înțepat într-o coasă și a solicitat o ambulanță. Persoana vătămată a fost prezentată la Spitalul Județean Sf. Pantelimon Focșani, prilej cu care a menționat că a fost înjunghiată de concubinul ei. (…) Acesta a declarat că la momentul la care a intrat în locuință i-a spus concubinei lui să facă de mâncare, însă aceasta a început să îl certe. Pe fondul acesta conflictual, persoana vătămată ar fi luat un cuțit de pe masa din bucătărie și, deși nu l-a ridicat pentru a-l lovi, inculpatul a crezut că aceasta intenționează să-l lovească și i-ar fi răsucit mâna spre spate, înțepând-o cu cuțitul, se arăta în sentința de condamnare, așa cum apare pe rolii.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?