Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Paramedicii au avut peste 1.600 de intervenții în doi ani


Duminică se împlinesc doi ani de când Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) a devenit operațional la nivelul subunităților de pompieri din Panciu și Vidra. În cei doi ani de la înființare, paramedicii au asistat din punct de vedere medical peste 1.500 de persoane. În această perioadă, echipajele SMURD au fost permanent la datorie, intervenind cu promptitudine și profesionalism pentru salvarea celor aflați la nevoie. În localitățile Panciu și Vidra existau structuri de pompieri ce desfășurau misiuni operative specifice în domeniul situațiilor de urgență, însă, începând cu data de 6 aprilie 2012, aria de activitate s-a extins și în domeniul acordării asistenței medicale prespitalicești. După ce au urmat cursuri specifice de pregătire, paramedicii vrânceni din cele două subunități au avut, în doi ani, 1.605 misiuni de acordare a primului ajutor calificat. 1.589 persoane au fost asistate medical, dintre care 1.422 adulți și 167 copii.
    Prin operaționalizarea celor două echipaje SMURD la stațiile de pompieri din Panciu și Vidra, alături de cele existente încă de la începutul anului 2010 la subunitățile de pompieri din Focșani și Adjud, s-a acoperit, astfel, întregul județ din punct de vedere al asigurării asistenței medicale prin intermediul structurilor inspectoratului pentru situații de urgență.
    Echipajele Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare acționează pentru permiterea accesului, degajarea victimelor în cele mai bune condiții și cât mai rapid posibil, fără a agrava leziunile existente, concomitent cu acordarea asistenței medicale de urgență, în timp util, în cazul incendiilor, accidentelor și altor situații de urgență în care funcțiile vitale ale persoanelor afectate sunt, sau se presupune a fi, în pericol iminent. „În vederea diminuării timpului de răspuns și rezolvării cu operativitate a cazurilor medicale de urgență din toate zonele județului, s-au întreprins demersuri pentru operaționalizarea echipajelor SMURD la nivelul tuturor subunităților din structura ISU Vrancea, tocmai pentru a putea asigura cetățenilor asistență medicală prespitalicească rapidă din partea unor structuri profesioniste”, a declarat locotenent colonel Flaviu Dorel Chiscop, inspectorul șef al ISU Vrancea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?