Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Profesorii vrânceni au fost invitați de Felix Tătaru și de Felix Pătrășcanu în comunitatea SuperTeach

* Felix Pătrășcanu, din Fitionești, partener al FAN Courier, și Felix Tătaru, din Movilița, partener la Radio Itsy Bitsy și GMP Group, au organizat prima Conferință SuperTeach la Panciu. Urmează Focșani, în toamnă * (Facebook/Vrancea – Inima Romaniei)

(…) Despre importanța conexiunii și a interacțiunilor de calitate între profesori se discută puțin, deși crearea unei comunități reale a dascălilor este un element de bază pentru creșterea calității educației din România. Din acest motiv, SuperTeach – asociație dedicată transformării școlii românești prin schimbarea mentalității profesorilor – a organizat sâmbătă, 26 iunie a.c., primul eveniment regional offline la Panciu, în județul Vrancea, oferind ocazia profesorilor să interacționeze și să se conecteze personal.

Aproximativ 50 de dascăli din regiune au participat la evenimentul coordonat de liderul comunității locale SuperTeach Vrancea, Cristina Daniela Bărbosu Ene, profesor de română la Școala Gimnazială Sihlea și facilitator Mentalitate Deschisă în Educație, alături de Felix Tătaru – inițiator și cofondator SuperTeach și Felix Pătrășcanu – cofondator al asociației. (…)

”Ne dorim să așezăm profesia de dascăl acolo unde îi este locul în societate, în fruntea celor mai respectate profesii din România și în top 5 opțiuni de carieră. Din punctul nostru de vedere, jobul de dascăl este cel mai important din lume, pentru că profesorii sunt creatori de destine, sunt la baza tuturor celorlalte profesii, la baza evoluției unei societăți. Tocmai despre acest lucru vorbește dezideratul nostru ca asociație – Teachers First – iar profesorii au nevoie să își recapete încrederea în ei, demnitatea și să își înțeleagă rolul uriaș pe care îl au în societate”, a spus Felix Tătaru, președintele asociației SuperTeach.

La rândul său, Cristina Daniela Bărbosu Ene, facilitator Mentalitate Deschisă în Educație și liderul comunității SuperTeach Vrancea, a vorbit despre planul de extindere a comunității locale SuperTeach, cu scopul de a ajunge cu instrumentele de mentalitate deschisă la cât mai mulți profesori din județul Vrancea. În prezent, 11 cadre didactice din regiune au absolvit cursul de Mentalitate Deschisă în Educație, menit să le ofere acestora atât inspirația, cât și o serie de instrumente care să îi sprijine ca activitatea lor să fie din ce în ce mai centrată pe elevi, pe dezvoltarea unor abilități, și nu doar pe competențe. Programul de formare Mentalitatea Deschisă în Educație este bazat pe un model internațional, dezvoltat de Institutul Arbinger și este oferit gratuit în România de SuperTeach și Institutul Dezvoltării Personale. (…)

Cristina Daniela Bărbosu-Ene a anunțat organizarea unei conferințe locale în toamnă, cu participarea a minimum 300 de profesori, dacă situația sanitară o va permite.

Din cadrul evenimentului nu au lipsit nici elevii, câțiva dintre aceștia, proaspăt întorși în școlile din România, după cinci ani de educație în Marea Britanie. Copiii de clasa a VII-a, respectiv a VIII-a le-au povestit dascălilor despre experiența din școala britanică, unde “se pune accent mai mult pe activitățile practice, mai puțin pe teorie”. (…)

Felix Pătrășcanu, cofondator SuperTeach, a motivat implicarea antreprenorilor într-un proiect de transformare a educației, atât de amplu precum este SuperTeach: ”Dacă vrem să avem o economie performantă și o societate sănătoasă, educația este cheia. Ce produce educația din România? Adulți, oameni care trebuie să fie foarte bine pregătiți pentru meseriile viitorului. Profesorii pregătesc acești oameni și atunci este nevoie să lucrăm cu profesorii, să îi sprijinim să își transforme mentalitatea, să crească valoarea școlii, să coboare de pe piedestal și să interacționeze real cu copiii, să îi învețe comportamente, valori, moduri de a lucra împreună și de a avea încredere unii în ceilalți.”

Articolul integral pe – https://bit.ly/2Umbdkv

Sursă text: prwave.ro

Sursă foto: Facebook/Vrancea – Inima Romaniei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?