Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Menţiune cât un premiu I, pentru o „uniristă“


   Diana Berheci, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Unirea”, a obținut mențiune în cadrul Concursului Național de Chimie „Nenițescu”, secțiunea chimie organică, care s-a desfășurat la București în perioada 15 – 18 noiembrie. Eleva a reușit să reprezinte cu cinste unitatea de învățământ focșăneană, clasându-se printre primii zece la proba teoretică, iar media dintre probele practice și teoretice i-au adus mențiunea. Diana Berheci s-a aflat la o distanță de numai 3 puncte de premiul I, dar chiar și așa performanța sa este una lăudabilă, având în vedere că la acest concurs au participat cei mai buni elevi din țară, olimpici la chimie și cu rezultate de excepție.
   Concursul Național de Chimie „Nenițescu” este chiar mai dificil decât etapa națională a olimpiadei la această materie, întrucât subiectele propuse nu sunt incluse în programa școlară. Unirista Diana Berheci a fost coordonată de profesoara Maria Dochia, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean.
   Concursul Național de Chimie „Nenițescu” a beneficiat de finanțare din partea Ministerului Educației Cercetării Tineretului și Sportului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?