Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Săptămâna Educației Globale și Toleranței la Școala Nicolae Iorga


Pornind de la rolul pe care-l are educația în menținerea păcii, fiind și factor de toleranță – la nivel general – elevii clasei a VIII-a A, de la Școala Gimnazială Nicolae Iorga, Focșani, îndrumați de d-ra dirigintă, prof. Liliana Nițu, și de d-na bibliotecar Adriana Măciucă, au participat, în săptămâna 14-18.XI.2016, la două activități ce au dezvoltat aceste teme.
    Prin intermediul dezbaterilor, școlarii au evidențiat cât de important este să fii tolerant cu cei din jur și că, doar așa, îți câștigi respectul membrilor comunității din care faci parte.
    Pe de altă parte, în cadrul proiectului European „Săptămâna Educației Globale – Împreună pentru pace”, realizând eseuri, ppt-uri și colaje, elevii clasei au putut evidenția conștientizarea trăirii într-o lume globalizată și a rolului nostru ca cetățeni ai acestei lumi. De asemenea, au fost promovate interculturalitatea și interdisciplinaritatea ca factori decisivi de educație globală. De remarcat este utilizarea tuturor tipurilor infodocumentare ale CDI-ului.

Prof. Nițu Liliana, Åžcoala Gimnazială Nicolae Iorga Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?