Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Fotbal, Liga a III-a – Se schimbă sistemul de organizare a campionatului!

  • Vor fi trei faze, cu o sită deasă pentru promovare

Comitetul Executiv al Federației Române de Handbal a decis, în ședința din 27 iunie, modul de organizare și desfășurare a Campionatului Ligii a III-a, ediția 2021-2022, la care ar urma să participe 100 de echipe, împărțite în serii de câte zece. Comitetul Executiv a luat în calcul 100 de echipe. Rămâne de văzut câte vor fi la start și câte vor trece linia de sosire, anii anteriori fiind edificatori pentru rezistența echipelor la presiunile de ordin financiar.

Campionatul ar urma să aibă trei faze. În prima, va fi sezonul normal, cu tur și retur, la capătul căruia se va trece la faza a doua, cu play-off între primele patru clasate și în play-out, între celelalte 6. Și play-off-ul și play-out-ul vor avea tur și retur. În faza a treia, se vor disputa jocuri de baraj cu participarea primelor două clasate în fiecare serie la finalul play-off-ului. Vor fi două runde de baraj – semifinală, cu cele 20 de echipe împerecheate în sistemul locul 1 dintr-o serie cu locul 2 din seria următoare și învers și runda finală, în care „cele 10 câștigătoare ale primei runde vor fi împerecheate în 5 dueluri ce vor fi decise în dublă manșă, după cum urmează (gazda meciului tur va fi decisă prin tragere la sorți): Învingătoarea B1 contra Învingătoarea B2; Învingătoarea B3 contra Învingătoarea B4; Învingătoarea B5 contra Învingătoarea B6; Învingătoarea B7 contra Învingătoarea B8; Învingătoarea B9 contra Învingătoarea B10”, așa cum este precizat în Hotărârea Comitetului Executiv al FR Fotbal. Câștigătoarele din cele cinci duble vor promova în Liga a II-a. Pentru formațiile care își propun să promoveze va fi mult mai dificil să o facă decât a fost în anii anteriori. Sita care cerne echipele cu intenții de urcare în nivelul al doilea al fotbalului românesc este foarte deasă. Vor rămâne doar cele mai bune ca valoare după ce își vor fi făcut loturi cu care să facă față competiției din Liga a III-a, cu play-off-urile sale, dar și după aceea în Liga a II-a. Doar cinci echipe din, posibil, 100!

Dacă printre competitoare se va afla și CSM Focșani 2007, deocamdată este o prezumție. Este de așteptat ca oamenii care au ajuns la nivelul deciziei în sportul focșănean să ia decizia înțeleaptă și să aprobe înscrierea echipei în Liga a III-a. Cu obiectivul de performanță pe care îl vor considera fezabil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?