Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: Ciclism – Un nou club sportiv în Vrancea: Alpha Mind!

  • Pe bicicletă, viața este mai frumoasă decât pe telefon – Dragoș Horhocea, directorul tehnic al Alpha Mind

În Vrancea sunt mulți pasionați ai ciclismului practicat ca divertisment, în interes turistic, pentru deplasări cotidiene ori ca activitate sportivă. De mai mulți ani, ființează în județ Asociația Sportivă Velopower care, așa cum se definește, ”are ca scop promovarea mersului pe bicicletă în general, privit ca mijloc de recreere, mijloc ecologic de transport şi mijloc de afirmare pe plan sportiv la nivel de amatori (competiţional), organizarea şi practicarea ciclismului, cu precădere a ciclismului montan şi de şosea, promovarea alergării de anduranţă indiferent de teren (montan, urban, sală, stadion) şi obţinerii unor rezultate pe plan naţional şi internaţional din participarea la concursuri, precum şi dezvoltarea durabilă şi protecţia mediului, implicarea socială în aceste domenii, promovarea tineretului şi dezvoltarea societăţii civile. Și cum de multe ori activitățile promovate de asociația noastră nu sunt decât pretexte de a evada în natură, fie pentru a o explora din interiorul ei, fie doar pentru a o privi în timp ce rulăm pe șosea, ne-am propus ca motto-ul asociației să fie „Ne place verde!”

De curând, a fost înființat ”Alpha Mind”, ”un club sportiv care are certificat de identitate sportivă eliberat de MTS – dar și afiliat la Federația Română de Ciclism – primul de acest fel din județul Vrancea”, mi-a declarat directorul tehnic al clubului, Dragoș Horhocea.

Alpha Mind a făcut importante transferuri!

Alpha Mind a realizat câteva activități de mică importanță, dar are în proiect organizarea, în premieră, în Vrancea, în parteneriat cu Federația Română de Ciclism, să organizeze două competiții de amploare: primul XCM Trophy Crama Gîrboiu – etapă din Cupa Modovei MTB, în ziua de 31 iulie 2021 și Turul Vrancei Road Bike Trophy, la 14 August. Va fi prima competiție de șosea organizată în Vrancea după 1989, așa cum mi-a spus Dragoș Horhocea. Care a adăugat că ”Pentru ambele concursuri am solicitat sprijinul Consiliului Județean Vrancea, ca și al primăriilor pe unde va fi traseul celor două concursuri. Suntem convinși că vom primi suportul acestora, pentru că fără acest ajutor nu vom putea duce la bun sfârșit ceea ce ne-am propus. Țelul nostru principal este să atragem copii si tineri la școala de ciclism, atât de sosea cât și de mountain bike și să-i formăm ca viitori cicliști de performanță, aceasta fiind o altă premieră în Vrancea. Proiectul cu școala de ciclism este în derulare și vom veni cu câteva surprize pentru cei mici, ca și pentru tineri. Credem ca sportul poate aduce, dincolo de sănătate, ce vine odată cu mișcarea și bucuria de a-i elibera pe tineri, fie și pentru două, trei ore, de această dependență de social media și telefonul mobil”.

Alpha Mind a reușit un transfer de marcă. L-a legitimat pe multiplul campion național de cadeți Alexandru Paris, până de curând la Olimpia București. Alex Paris, despre care Monitorul de Vrancea a scris de mai multe ori, va reprezenta orașul și județul în care s-a născut și crescut în competiții naționale și internaționale. Ca și până acum, Alex va fi susținut de tatăl lui, Marian Paris cel care i-a pregătit bicicletele pentru curse și l-a antrenat și este el însuși participant la competiții. În zilele de 19 și 20 iunie, în Județul Sibiu, la competiţia ”Maraton MTB Movilele Blăjelului” au concurat Alexandru Paris și Marian Paris, de la Alpha Mind și Marian Balcu, de la Velopower. La maraton 32 km, Marian Paris a încheiat concursul pe locul 2 iar Marian Balcu s-a clasat al patrulea la categoria 40+ maraton 32 km. La juniori, Alexandru Paris, care a pierdut orientarea în traseu, împreună cu alți sportivi, și a foste nevoit să lungească traseul cu 5,4 km, s-a clasat pe locul 7.

Directorul tehnic al Alpha Mind, Dragoș Horhocea, m-a rugat să transmit un îndemn: ”Părinți, înscrieți-vă copiii la școala de ciclism! Este un mod extrem de plăcut și ușor de a-i elibera de dependența de telefoanele mobile. Pe bicicletă viața este mai frumoasă decât pe telefon!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?