Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO! Cătălin Toma: Taxa pe apa pluvială va fi anulată!

Președintele Consilului Județean Vrancea Cătălin Toma a anunțat că taxa pe apa pluvială va fi anulată. Decizia a fost luată după ce tot mai mulți vrânceni s-au plâns că taxa solicitată de Compania de Utilități Publice (CUP) este una discreționară și care împovărează bugetul vrâncenilor.

Vreau să fac un anunț important. De când am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Vrancea am avut numeroase seizări, audiențe, plângeri privind taxarea ilegală, cum spun cetățenii Focșaniului sau ai Mărășeștiului, privind taxa pluvială facturată de Compania de Utilități Publice. Am făcut apel la experiența juriștilor și aici îi mulțumesc secretarului județului, care împreună cu echipa a găsit formula în așa fel încât acum vă pot spune că începând de azi am demarat toate procedurile necesare pentru a anula această taxă pe apa pluvială. Asta înseamnă că în cel mai scurt timp această taxă va fi scoasă“, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea Cătălin Toma. Acesta a precizat că la acest moment nu există „o cuantificare perfectă“ a ceea ce înseamnă volumul de apă care este facturat.

De exemplu, zilele trecute a plouat enorm în anumite zone. În alte zone mai multe sisteme de canalizare vor intra în funcțiune și vor genera neplăceri consumatorilor casnici prin faptul că se va factura această apă pluvială și am hotărât să luăm această decizie și să anulăm această taxă pe apa pluvială“, a mai spus președintele CJ Vrancea Cătălin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?