Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și FOTO: Pentru că PNL și anexa USR Plus țin bugetul blocat, Consiliul Local și Primăria Focșani nu au avut coroane de flori la Ziua Eroilor

Consiliul Local și Primăria Focșani nu au avut coroane de flori la ceremonia organizată, joi, de Ziua Eroilor, la Mausoleul din Sud. Este pentru prima oară când administrația locală focșăneană nu reușește să cumpere măcar o floare pentru a-i omagia pe eroii neamului românesc. „Meritul” le aparține consilierilor majorității PNL-USR PLUS care au tăiat banii de la capitolul funcționare al Primăriei Focșani și au blocat, practic, funcționarea adminstrației municipale. La acest moment, primăria municipiului nu poate cumpăra nici măcar o floare pentru evenimentele oficiale.

Singura coroană de flori depusă a fost cumpărată, din banii proprii, de primarul Cristi Valentin Misăilă. Hristos S-a Înălțat Astăzi, în mare zi de sărbătoare, i-am comemorat pe cei care s-au jertfit pentru libertatea și unitatea românilor. Fie că vorbim despre oștenii pieriți pe câmpul de luptă în secolele trecute, de martirii din închisori, de eroii Revoluției din Decembrie 1989 sau de militarii români căzuți în teatrele de operații, vorbim despre români care s-au jertfit. Provocările din ultimul an ne-au arătat că eroii pot fi și cei de lângă noi și avem dovada a zeci de gesturi eroice făcute de cadrele medicale în lupta lor cu pandemia SARS-COV-2. Iată de ce, sacrificiul de sine al eroilor este o cărămidă pusă la temelia unui viitor mai bun și mai sigur pentru noi toți, iar acest spirit de sacrificiu trebuie să fie motiv de inspirație pentru generațiile viitoare. Libertatea, unitatea și siguranța sunt valorile pentru care au luptat eroii noștri și moștenirea de neprețuit a generațiilor viitoare! Fără a fi uniți în jurul unor valori comune nu vom putea fi prosperi nici ca națiune, dar nici ca și comunitate locală! Pentru ca sacrificiul eroilor să nu fi fost în zadar, haideți să găsim acele căi prin care să putem aduce liniștea și prosperitatea în comunitatea noastră. Este de datoria noastră să arătăm că am înțeles sensul jertfei supreme a eroilor și modul cel mai frumos de a le menține vie memoria Veșnică recunoștință Eroilor Neamului Dumnezeu să îi odihnească în pace, a spus primarul Cristi Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?