Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Fotbal – O istorie ce poate oferi sugestii folositoare! Cum a fost la ultima promovare în Liga a II-a a echipei de fotbal a Focșaniului

Am în față o fotografie. Este a echipei de fotbal a CSM Focșani care începea ediția de campionat 2007-2008, după ce promovase în Liga a II-a. De fapt este un miniposter oferit spectatorilor la primul meci al echipei în noul campionat, cel cu SC FC Prefab SA Modelu, la 25 august 2007. Era un moment pentru istoria fotbalului focșănean ce revenea în al doilea eșalon al fotbalului românesc, acolo unde echipele sale, indiferent cum s-au numit, fuseseră până atunci în cea mai mare parte a timpului. Miniposterul era tipărit la Buzău, ca și primul număr al Sportului de Vrancea, căruia îi eram redactor șef – Viorel Paizan era director executiv – și care a și fost lansat cu acel prilej. Pentru aducere aminte, voi prezenta lotul de jucători și staff-ul tehnic din fotografie: Marian Brutaru și Relu Pastia – antrenori, Ștefan Munteanu, preparator fizic, Dorin Dogaru, Ionuț Balaur, Valentin Toader, Octavian Bucătaru, Nicolae Petre, Manuel Ivanciu, Viorel Crăciun, Vasile Feraru, Cristian Gurguiatu, Răzvan Lupu, Dan Iurișniți, Marian Ungureanu, Florin Stanciu, Florin Săraru, Mircea Lazăr, Ion Alexandru, Cristinel Râșcu, Cătălin Curteanu, Marius Pătrașcu. Din lotul cu care CSM Focșani a început acel campionat nu se regăsesc în acea imagine Cosmin Grosu, Liviu Nechifor, Robert Radu, Cosmin Bârsan, Cristinel Ionel, Emilian Chivu, Răzvan Duțu iar din staf-ul tehnic și administrativ președintele Dan Dumitru, președintele executiv Marius Bratu, directorul sportiv Ovidiu Rusu, organizatorul de competiții Nicolae Zaiț. Ultimii trei, ca și Titi Rusu, foști componenți ai echipelor de Liga a II-a a Focșaniului – Unirea sau Acord. Dintre componenții formației nou promovate, 16 erau vrânceni!

Scurtă istorie a revenirii de atunci a formației focșănene în Liga a II-a!

După desființarea, cu câțiva ani mai devreme, a formației focșănene Unirea, în municipiu nu a mai existat altă formație de seniori. Era, însă, în județ, Energia Vulturu – președinte Dan Dumitru, care promovase în Liga a III-a și care, pentru o mai bună susținere financiară, a fost mutată la Focșani începând cu ediția 2005-2006. Prin colaborarea cu Consiliul Local al municipiului și primăria, a devenit CSM Focșani. Iar în 2007 a promovat cu lejeritate în Liga a II-a. Echipa de fotbal a CSM Focșani avea un Consiliul Director al cărui președinte era Dan Dumitru, vicepreședinte era Gabriel Corneanu, secretar general Victor Răcoșanu iar membri erau Gheorghe Gadjinschi și Rodica Boboc. Erau consilieri din toate grupurile politice reprezentate în Consiliul Local. 

Dacă nu aș fi găsit în arhiva personală imaginea cu acea echipă ce reîncepea drumul fotbalului focșănean în Liga a II-a, este puțin probabil că aș fi scris acest text. Atunci scrisesem o pagină de ziar în format berlinez. Cu siguranță că aș fi scris cel puțin la fel de mult despre actuala echipă a CSM Focșani 2007 dacă ar fi promovat. Nu a fost cazul. Au fost doar două tentative de promovare eșuate! De ce și cum, dar și cum se poate trece de la aspirații la realizare, poate istoria ultimei promovări a fotbalului focșănean în Liga a II-a oferă unele sugestii folositoare! 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?