Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO: Locuitorii din Vintileasca sunt terorizați de urși; probleme sunt și la Soveja și Jitia

Locuitorii comunei Vintileasca sunt terorizați de urși. În ultimele zile, mai mulți urși au fost văzuți în zonele mărginașe din comună, iar unii dintre urși au intrat noaptea în mai multe gospodării unde au atacat și au ucis mai multe oi și porci. „Avem mai multe săptămâni de când urșii vin și intră în gospodăriile oamenilor de unde au omorât mai multe animale. Aproape în fiecare seară pot fi văzuți în satele Bahnele-Șes și Vintileasca mai mulți urși printre care și o ursoaică cu doi pui. Dacă nu se vor găsi soluții de relocare a acestor animale, vom avea mari probleme“, a precizat primarul comunei Vintileasca, Tudorel Vâlcociu.

Aceleași probleme sunt semnalate și în comuna Jitia, unde mai mulți urși au intrat în gospodăriile oamenilor și au omorât câțiva porci.

Urșii sunt o amenințare și pentru locuitorii comunei Soveja. Mai mulți urși pot fi văzuți zilnic într-o pădure situată între satele comunei Soveja. În zonă se află în permanență două ursoaice cu pui și alți patru urși tineri. De altfel, consilierii au solicitat instalarea unui sistem de protecție electrificat care să blocheze accesul urșilor în gospodării. În acest sens a fost trimisă o adresă Ocolului Silvic Soveja în care se solicită luarea de măsuri pentrui înlăturarea urșilor din proximitatea satelor comunei Soveja. Acțiunile de îndepărtare a urșilor sunt fără rezultat, dimpotrivă numărul s-a înmulțit. „De aproximativ două săptămâni, angajați ai Ocolului Silvic Soveja alături de voluntari din cadrul SVSU Soveja au întreprins mai multe activități de îndepărtare a familiilor de urși care dau iama în gospodăriile sovejenilor. Azi-noapte (miercuri-n.r.), o altă gospodărie a cazut pradă unei ursoaice cu pui, în cele din urmă cauzând pagube materiale. Acesta a omorât 15 găini si a distrus acoperișul anexei în care se aflau acestea. Facem apel către sovejenii să manifeste prudență și în caz de urgență să anunțe situația la 112“, a precizat primarul comunei Soveja, Ionuț Filimon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?