Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Culturism&Fitness – Șase medalii pentru sportivii de la CS Ulise Focșani la Cupa României!

  • Patru medalii de aur, câte una de argint și de bronz

Sâmbătă, 22 mai, la Cluj Napoca, au avut loc întrecerile Cupei României la Culturism&Fitness. La competiție, clubul focșănean Ulise a participat cu 16 sportivi care s-au întors acasă cu patru medalii de aur, câte o medalie de argint și bronz, dar și cu două locuri 4, trei locuri 5 și un loc 6. Ceilalți focșăneni prezenți în concurs nu au prins finalele. Profesorul Florin Ancuța, președintele clubului, mi-a spus că ”A fost un un concurs extraordinar de sus pe fondul faptului că în ultimii 2-3 ani în țara noastră acest sport a ajuns la niște cote nemaiatinse. Iar în competiție s-au aflat mai mulți sportivi care au participat acum șapte zile la Campionatul European de Culturism și Fitness din Spania. Mai mult, niciodată la Cupa României nu au fost atât de mulți concurenți. În ultimii 15 ani, nici măcar la Campionatele Naționale. Sportivii  noștri, foarte bine pregătiți, se așteptau, ca de obicei, să prindă măcar finala. În condițiile pe care le-am prezentat, acest lucru a fost imposibil! Cu toate acestea, cei mai bine pregătiți din lot au luat și medalii. Unul dintre aceștia este Marian Dănuț Grozea care, deși s-a aflat la primul său concurs, a câștigat două medalii de aur – la culturism master 40-44 de ani, respectiv, la culturism clasic physique. Având în vedere prestația sa excepțională, într-un concurs de nivelul unui campionat european, selecționerii Lotului național l-au inclus în lotul pentru Campionatul Balcanic, în condițiile în care doar campionii naționale au acest drept”!

Altă surpriză oferită de clubul focșănean a fost medalia de aur câștigată la juniori 21-23 de ani, categoria 75 kg., de Claudiu Ștefănel Nechifor care, și el, tot la primul concurs, s-a impus în fața unor sportivi cu vechime în competiții.

          Ionel Statache, sportiv consacrat, a obținut a patra medalie de aur a delegației de la CS Ulise. Evoluând la categoria dizabilități, ”a făcut aproape să plângă aproape toate fetele spectatoare, care au recunoscut în el calitățile, munca și spiritul său de campion”, așa cum mi-a mai spus Florin Ancuța. 

          Medaliile de argint, respectiv de bronz au fost obținute de Ion David și Toni Dodoiu la master. Pe locul 4 s-a clasat Ștefan Serdin la culturism master 45-50 și Tudor Adrian Nedelcu la culturism +90 kg. seniori. Ana Maria Gîdea a terminat concursul pe locul 5, la junioare și la senioare categoria bikini 166 cm., la prima ei participare la un asemenea nivel competițional. Pe poziția a cincea s-a clasat și Hristudor Dumitriu și, pe locul 6, Cosmin Pioară. la mens physique 179 cm. seniori.

          După Cupa României, sportivii de la CS Ulise Focșani au intrat în pregătire pentru Campionatul Național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?