Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

3 cocktail-uri Campari pentru care nu aveți nevoie de multe ingrediente

V-ați săturat de rețetele de cocktailuri care necesită sticle scumpe și obscure și tehnici fanteziste? Vreți să vă dați seama cum să faceți cocktail-uri acasă pentru dvs. și prietenii dvs.? Nu doriți să cheltuiți o tonă de bani sau să cumpărați o tonă de ingrediente ciudate doar pentru a face o băutură sau să rămâneți blocat cu o grămadă de sticle aleatorii pe care nu le veți mai folosi niciodată? Ei bine, sunteți în locul potrivit. 

Pentru că în acest articol, vă vo, arăta cum puteți transforma trei sticle esențiale de lichior și o mână de ingrediente în trei cocktailuri delicioase, distinct diferite – și ușor de făcut! -, așa că sunteți pregătit pentru un weekend întreg de distracție.

Vom începe cu niște cocktail-uri Campari, acea ambroză amară, de un roșu strălucitor,. Arată foarte bine în aproape orice decor și are un gust și mai bun. Vom învăța cum să facem trei cocktailuri clasice de dinainte de război: Negroni, Americano și Milano-Torino.

Dar să revenim o secundă. Ce este Campari? Ei bine, este unul dintre cele mai iconice aperitive din Italia – un cuvânt care se referă atât la o gamă de lichioruri amare și vinuri aromatizate, cât și la orele dinaintea cinei în care sunt consumate în mod obișnuit – și a fost formulat în 1860 de către un bărbat din Novara numit Gaspare Campari. 

Secolul al XIX-lea a fost un moment bun pentru aperitivi precum Campari, dintre care multe au fost create inițial de mănăstiri și apoi de farmacii – știți, în scopuri de sănătate. Este incredibil de amar, așa cum ar trebui să fie medicamentele vechi, dar astringența cedează loc unei dulceți citrice foarte atrăgătoare. 

Negroni

Negroni a câștigat multă tracțiune în ultimii ani și este complet meritată. Cu o structură frumoasă de părți egale, această triadă de gin, Campari și vermut dulce este aproape imposibil de făcut greșit. Este extrem de echilibrat, amar și dulce, cu o textură frumos mătăsoasă, la fel de atrăgătoare pe vreme caldă ca și pe frig.

Dacă doriți să o faceți corect, scoateți un pahar de amestecare. Se toarnă 30 ml de Campari, vermut dulce și gin. Aproape gata! Nu ar fi un Negroni fără o garnitură de coajă de portocală – acea coajă este plină de uleiuri aromate care vă vor îmbunătăți serios experiența de băut cocktail. Stoarceți uleiurile din coajă ciupind-o între degetele mari, degetele anterioare și mijlocii, peste pahar. (Ambele mâini!) Ar trebui să puteți vedea picăturile de ulei lovind suprafața băuturii. Apoi trageți coaja în jurul marginii paharului, răsuciți-o într-o formă frumoasă, aruncați-o în pahar și serviți. 

Americano

Americano-ul este frizant și suficient de scăzut în alcool încât să puteți bea două sau trei într-o ședință fără a cădea de pe scaun. Este ideal pentru când doriți să simțiți că vă relaxați pe o piață pietruită, să râdeți cu prietenii, chiar dacă de fapt beți singur în bucătărie.

Luați un pahar înalt și umpleți-l cu gheață. Se toarnă 20 ml Campari și 30 ml vermut dulce. Completați cu sifon sau apă minerală. Ornați cu o coajă de lămâie folosind tehnica pe care tocmai ați învățat-o.

Milano-Torino

Această ultimă băutură este foarte ușoară și are asumarea modestă a unui bunic bine îmbrăcat. Milano-Torino seamănă un pic cu un Rusty Nail italian – un cocktail realizat cu whisky scoțian și un lichior scoțian dulce, erbacee numit Drambuie -, dar este mai vibrant. Și îl puteți face direct în pahar. Măsurați 20 ml Campari și turnați într-un pahar mic plin de gheață. Apoi faceți același lucru cu 70 ml de vermut dulce. Se amestecă bine și se ornează atât cu o coajă de lămâie, cât și cu o coajă de portocală.

Ce-i asta? Pare o mulțime de vermut? Nu este. Vermutul este teribil de neînțeles. Este de fapt delicios și motivul pentru care oamenii cred că nu le place este pentru că majoritatea au folosit aceeași sticlă veche și prăfuită de vermut ieftin pe care o au de ani de zile. Este făcut din vin și este perisabil! Ceea ce înseamnă că ar trebui să-l păstrați întotdeauna la frigider și, în mod ideal, să îl utilizați în decurs de o lună. Cum ar trebui să treceți prin atât de mult vermut într-o lună, întrebați? Faceți mai multe Milano-Torino, evident!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?