Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Ciolacu: Ministrul Sănătăţii a ştiut că nu funcţionează acel TIR de ATI în care au murit trei oameni. Moțiune la adresa lui Vlad Voiculescu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a ştiut că TIR-ul de Terapie Intensivă de la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti nu funcţionează.”Eu, personal, Marcel Ciolacu, am vorbit cu trei manageri de spitale din Bucureşti. Trei manageri de spitale din Bucureşti mi-au zis că au avut o videoconferinţă cu domnul ministru al Sănătăţii, cu doamna Moldovan, cu domnul Arafat, cu toţi managerii, şi spitale private şi spitale ale ministerului, şi spitale din subordinea Primăriei, unde managerul de la spitalul cu incidentul de aseară cu trei decese (Spitalul ‘Victor Babeş’ – n.r.) a spus textual – nu funcţionează TIR-ul pe care ni l-aţi trimis de la Ploieşti”, a susţinut Ciolacu, la Antena 3.

El a adăugat că marţi a vorbit cu colegii săi de la Ploieşti şi i s-a confirmat faptul că managerul a anunţat că TIR-ul de ATI nu funcţionează.

„Cei de la Ploieşti au disponibilizat acest TIR pentru că nu a funcţionat la Ploieşti şi domnul ministru a spus – voi vorbi eu cu firma, firma s-a dovedit a cui este, a unui fost ministru liberal, ca să vedem ce remediem. Deci ministrul a ştiut că nu funcţionează acel TIR în care au murit trei oameni”, a afirmat Ciolacu. Liderul social-democraţilor a reamintit că PSD a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi este curios dacă cei de la PNL şi UDMR „vor menţine un om când avem incidente şi se pierd vieţi omeneşti”.

Şeful Serviciului Omoruri din DGPMB, comisar-şef Marian Mihoci, a declarat, marţi, că Poliţia s-a sesizat din oficiu în legătură cu decesul a trei pacienţi internaţi în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă de la Spitalul „Victor Babeş”.

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a anunţat, luni, depunerea moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, solicitând să fie dezbătută în această săptămână. „Ştiu că este, poate, fără precedent în Parlament ca împotriva unui ministru să fie depusă o moţiune în aceeaşi sesiune de două ori. Adevărul este că am mai avut miniştri încurcaţi de viaţă şi de rolul pe care îl aveau la ministere, dar parcă niciodată nimeni nu s-a încurcat precum domnul Voiculescu. (…) Vreau să transmit un mesaj colegilor mei din USR, PNL, UDMR, minorităţi naţionale – să vă gândiţi atunci când veţi vota moţiunea împotriva domnului Vlad Voiculescu la faptul că la Foişor puteau fi mama, tatăl, bunicul sau copilul dumneavoastră, că acei oameni scoşi afară ca pe câini cu branule în mâini, în braţe, despre care ministrul Voiculescu spunea că erau fericiţi. (…) Prin urmare, în numele Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat din Camera Deputaţilor, în conformitate cu articolul 112 din Constituţia României şi articolul 187 din Regulamentul Camerei, vă înaintez moţiunea simplă intitulată „Pentru ca românii să trăiască, Vlad Voiculescu trebuie să plece”, a declarat, în plen, Alfred Simonis.

Social-democratul a solicitat moţiunea să fie dezbătută, conform Regulamentului, în termen de şase zile, menţionând că şedinţa trebuie stabilită în această săptămână. Liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu a precizat că este vorba despre şase zile lucrătoare. Biroul permanent urmează să decidă calendarul dezbaterii moţiunii, după cum a anunţat preşedintele de şedinţă, liberalul Laurenţiu Leoreanu.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a afirmat, marţi, că Biroul permanent a încălcat regulamentul la stabilirea calendarului dezbaterii moţiunii simple depuse de social-democraţi împotriva ministrului Sănătăţii, iar preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, şi reprezentanţii PNL, USR PLUS, UDMR şi ai minorităţilor au făcut „scut” în jurul lui Vlad Voiculescu. Potrivit lui Simonis, moţiunea va fi dezbătută la 9 zile de la depunere şi nu în 6 zile, cum prevede Regulamentul Camerei Deputaţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?