Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Fotbal, Liga a III-a. S-a cam terminat!

  • CSM Focșani 2007 – CSM Râmnicu Sărat 2-2 (0-1)

Formații

CSM Focșani 2007: Geantă – Negoiță, Moisi, Panaite, Dragomir (46 Băciuț) = Strătilă (80 Istrati), Preoteasa (80 Stancu), Taciuc, Manu – Negruț (Benkaid), Lemac.

CSM Râmnicu Sărat: Mihăescu – Pleșoiu, Bălan, Oprea, Ignat, Ceaușel, Tigoianu, Pașa, Cazan, Tîrîlă, Ioniță. Rezerve: Toader, Roman, Pescaru, Zaplaic, Calotă, Mihalache, Cîmpeanu, Constantinescu, Surugiu.

           CSM Focșani 2007 a jucat, sâmbătă, partida ultimei șanse de a rămâne în disputa pentru locul al doilea în serie, pe care ar fi putut să-l ocupe la final de retur dacă brăilenii ar fi pierdut puncte în următoarele trei etape. A pierdut această șansă pentru că nu și-a valorificat ocaziile de a marca pe care și le-a creat. Și a avut ghinionul de a primi, în prelungiri, un gol cum rar se vede prin Liga a III-a, din categoria celui marcat de Oțelul Galați, atunci când egalat pe Milcovul: când părea că totul merge foarte bine pentru gazde, Roman a prins un șut de zile mari de la distanță, cu care a trimis mingea sub transversală, după ce i-a trecut ghiulea peste creștet lui Geantă. Cu gălățenii, Dobre șutase ceva mai de departe și mingea se dusese pe jos în plasa aceluiași ghinionist Geantă, altfel cu câteva intervenții salvatoare și în meciul de sâmbătă!

Formația din Râmnicu Sărat a jucat ca într-un meci al supraviețuirii și i-a luat Focșaniului două puncte care au devenit de aur pentru Dacia Unirea Brăila! Cel mai bun jucător al oaspeților a fost Florin Cazan, fost echipier al CSM 2007, dar la care conducerea echipei a renunțat. Buzoianul i-a chinuit pe apărătorii focșăneni de pe partea stângă, a driblat, a șutat periculos, a centrat. Și a marcat golul cu care echipa lui a deschis scorul.

Într-un alt joc terminat la egalitate pe Milcovul, cel cu CSM Bacău, cei mai buni jucători ai oaspeților au fost doi fotbaliști trecuți pe la CSM 2007, la care conducerea echipei focșănene renunțse – Adăscăliței și Dogaru! Revenind la joc este de spus că râmnicenii au fost stăpânii terenului în cea mai mare parte a primei reprize, în minutul 20 fiind aproape de gol după cursa lui Oprea încheiată cu șutul al colțul scurt și cu intervenția salvatoare a lui Geantă. În minutul 33, Tigoianu a bătut o lovitură de colț de pe dreapta, Taciuc a intervenit să respingă mingea din careu, dar centralul a considerat că a ridicat prea sus piciorul lovind un adversar și a dictat penalty. A transformat impecabil Cazan și s-a făcut 0-1. A urmat un forcing focșănean la poarta lui Mihăescu, cu lovituri de cap ale lui Moisi și Negruț, care au trimis mingea puțin pe lângă stâlpi, dar și ocazia din care greu se putea rata a lui Dragomir. Fundașul Focșaniului a reușit, totuși: a primit mingea, liber, la 12 metri de poartă și doar cu Mihăescu în  față, în locul unui șut simplu, pe jos, a preferat soluția fantezistă a unui lob cu care a trimis mingea peste transversală. Egalarea a venit în minutul 49, când Manu, de pe stânga, i-a pasat lui Taciuc în zona central stângă, de unde mijlocașul CSM 2007 a șutat frumos, cu efect, la colțul lung, mingea a prins gazonul, l-a ocolit pe Mihăescu și s-a dus în plasă. Golul de 2-1 a fost înscris cu capul, de Moisi, după o lovitură liberă de pe dreapta. În minutul, 90, Istrati a sprintat pe stânga, a șutat, Mihăescu a respins până la Băciuț, aflat în mijlocul careului, nemarcat, dar și neinspirat pentru că a trimis mingea prea slab și scorul a rămas nemodificat. Avea să-l modifice în minutul următor Roman, cu șutul despre care am scris la începutul comentarului. Și care a a transformat ceea ce trebuia să fie o victore meritată a CSM 2007, într-un egal cu care aceasta nu mai are ce face!

          În etapa următoare, sîmbătă, 17 aprilie, echipa Focșaniului va juca în deplasdare, la Valea Mărului.                  

 

Rezultatele și marcatorii etapei
Dacia Unirea Brăila – Sporting Lieşti  4-0 (3-0). Au marcat
Stănescu – minutele 11, 48, Ioniță – 34, Apostol – 37.
CSM Bacău – SC Oţelul Galaţi  1-3 (1-1). Au marcat
Strat – 15, respectiv Cîrjan – 41, Petrache – 71, Gavrilă – 90+2.
CS Făurei – Sportul Chiscani  0-1 (0-1). A marcat Bolozan.
CSM Focşani – CSM Râmnicu Sărat  2-2 (0-1). Au marcat Taciuc – 49, Moisi – 57, respectiv Cazan – 34, Roman – 90+1.
Viitorul Ianca – Avântul Valea Mărului  5-2 (2-0). Au marcat Coman -1, Radu – 13, Dima – 54, Radu – 72, Cristea -78, respectiv Hilohi – 85, Ignat – 90.

Clasament: 1. Oțalul Galați – 35 puncte; 2. Dacia Unirea Brăila – 32 puncte; 3. CSM Focșani 2007 – 27 puncte; 4. Sporting Liești – 26 puncte; 5. Viitorul Ianca – 25 puncte; 6. CSM Râmnicu Sărat – 24 puncte; 7. CSM Bacău – 16 puncte; 8. Avântul Valea Mărului – 10 puncte; 9. Sportul Chiscani – 8 puncte; 10. CS Făurei – 5 puncte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?