Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Șoferul Judecătoriei Panciu, judecat în două dosare de trafic de influență, a scăpat și de arestul la domiciliu

Măsură mai blândă în cazul șoferului de la Judecătoria Panciu, trimis în judecată în două dosare distincte, dar cu aceeași acuzație de trafic de influență. Arestat preventiv în septembrie anul trecut după ce a fost prins în flagrant, inculpatului i-a fost înlocuită măsura în decembrie, iar zilele acestea s-a decis că poate fi plasat sub control judiciar. „Dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu dispusă față de inculpatul S. A. G., cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile din momentul rămânerii definitive a prezentei încheieri. … pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat. …impune inculpatului ca pe timpul controlului judiciar să respecte următoarele obligaţii: să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată; să nu se apropie de martorii … și să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect, pe nicio cale”, se arată în încheierea instanței, care poate fi contestată.

În septembrie, șoferul a ajuns în arest ca urmare a unui flagrant organizat după ce solicitase 1.000 de euro pentru a „pune o vorbă” bună la o angajare în cadrul unei instituții din subordinea Primăriei Panciu. Din suma totală, inculpatul a primit la acea dată de la denunțător 2.500 de lei, apărarea acestuia fiind însă că banii găsiți asupra sa reprezentau de fapt un împrumut. „Suspectul i-a promis denunţătorului că îşi va exercita influenţa pe lângă persoane cu putere de decizie din cadrul unei societăți comerciale aflate în subordinea directă a Consiliului Local Panciu, cu scopul de a-i facilita angajarea pe un post de conducător auto în cadrul acestei societăţi”, comunica Direcția Generală Anticorupție.

În iulie 2020, acesta fusese trimis în judecată într-un alt dosar, pentru o infracțiune similară. Astfel, acesta este acuzat că, în urmă cu peste 2 ani, a solicitat unei alte persoane suma de 7.000 de lei, în schimbul cărora urma aparent să intervină pentru obținerea unui permis de conducere. În final, promisiunea nu a fost dusă până la sfârșit, astfel că inculpatul a fost nevoit să dea înapoi suma primită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?