Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

O vrânceancă de 29 de ani, diagnosticată cu o anomalie genetică, a murit în sala de mese de la Simiz Fashion


O tânără de 29 de ani a murit vineri dimineață, în incinta societății unde lucra. Acesteia i s-a făcut rău, a mers la baie și nu s-a mai întors, fiind găsită decedată de o colegă. Joi seara, tânăra a ajuns la UPU pentru că nu se simțea bine și după mai bine de trei ore a plecat acasă. Surse oficiale spun că ea suferea de Sindromul Turner, o malformație genetică relativ rară. 

    O tânără de numai 29 de ani, angajată a SC Simiz Fashion, a murit vineri, la serviciu. Carmen N. a venit dimineață la serviciu, după ce joi fusese învoită. A lucrat o vreme, apoi a început să se simtă rău. Femeia ar fi mers la baie, după cum spun surse oficiale din rândul anchetatorilor, iar la întoarcere s-ar fi așezat în sala de mese, pentru a-și trage sufletul. În scurt timp, tânăra a decedat, ea fiind găsită de o colegă căzută cu fața în jos. S-a sunat imediat la 112, dar cadrele medicale ajunse la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a o readuce la viață pe femeie, fiind declarat decesul.
    Surse oficiale spun că femeia s-a simțit rău și cu o zi în urmă, motiv pentru care joi seara a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Focșani. Aici i s-au acordat îngrijiri medicale, dar nu a rămas internată, vineri dimineață prezentându-se la serviciu. Informația conform căreia a ajuns în UPU ne-a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Alina Cosma. „Pacienta s-a prezentat singură în UPU, în cursul serii de joi, la ora 21.05. Acuza senzație de greață și amețeli. I s-a efectuat consult medical, investigații paraclinice cu recoltare de analiză și i s-a instituit tratament. A fost monitorizată sub tratament perfuzabil timp de trei ore, perioadă în care simptomatologia pentru care s-a prezentat a dispărut complet, motiv pentru care a solicitat plecarea la domiciliu”, ne-a spus Alina Cosma, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Tânăra suferea de o anomalie genetică relativ rară

    Tânăra era suferindă, iar boala ei era cunoscută. Se pare că figura în evidențe cu Sindrom Turner, o anomalie genetică relativ rară (caracterizată prin statura mică și lipsă dezvoltării caracterelor sexuale la pubertate, cu defecte cardiace, anomalii renale, precum și alte malformații viscerale). În plus, avea și probleme cu tiroida. „Fiind în evidență cu Sindrom Turner, hipotiroidie și sindrom depresiv major, i s-a prescris rețetă și monitorizarea bolilor la medicul curant. Pacienta a plecat din UPU sigură, la ora 00.40, cu stare generală bună, conștientă, orientată temporo-spațial și echilibrată hemodinamic, stare care i-a permis și deplasarea la locul de muncă în cursul dimineții (vieri dimineață-n.r.)”, a adăugat Alina Cosma.
    Conform informațiilor publicate pe internet cu privire la Sindromul Turner, speranța de viață a persoanelor care suferă de această boală este inferioară celei generale. „Speranța de viață a pacientelor este inferioară celei generale, însă poate fi foarte mult îmbunătățită dacă se acordă atenție posibilelor complicații, boli cronice care pot reduce atât durata cât și calitatea vieții acestor persoane”, se arată pe site-ul www.sfatulmedicului.ro.

Polițiștii și inspectorii ITM fac anchetă

    Atât polițiștii cât și inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea fac anchete în acest caz, aceștia din urmă pentru a stabili dacă poate fi vorba de un accident de muncă ori nu. „La ora 09.23 s-a primit un apel prin care s-a anunțat că o persoană a decedat la o societate din Focșani. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în jurul orei 9.00, persoana în cauză a acuzat o stare de amețeală, motiv pentru care a mers la baie. Ulterior, a fost găsită decedată la sala de mese. În cauză se efectuează în continuare cercetări pentru a se stabili cu exactitate cum s-a produs evenimentul”, ne-a declarat agent principal Lidia Brașoveanu de la biroul de presă al IPJ Vrancea.
    La cercetarea la fața locului a fost prezent și un inspector de la ITM Vrancea. Eliza Botezatu, șefa ITM, ne-a spus că se va începe o cercetare și că abia la finalul acesteia se poate ști dacă poate fi vorba de un accident de muncă sau nu. „Un inspector de la ITM a fost la fața locului împreună cu poliția și se va începe o cercetare pentru a se stabili ce s-a întâmplat. Se pare totuși că este vorba de o moarte patologică. Vom face verificări și abia la finalul acestora vom ști dacă se poate pune problema unui accident de muncă sau nu”, ne-a spus Eliza Botezatu.

25 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?