Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

ENERGAZ – CUM PLĂTEŞTI MAI PUŢIN PENTRU ENERGIE DE LUNA URMĂTOARE


Ani de zile grupuri de companii străine au invadat piața din România cumpărând clienții direct de la stat, pe sume mult sub valoarea lor oficială, profitând la maxim de corupția din România și de nevoia de bani a celor care ne guvernează uneori. Este și cazul pieței de energie electrică și gaze naturale, unde nimeni nu ne-a întrebat dacă vrem să trecem la Enel sau Electrica, ci pur și simplu ne-am regăsit obligați să fim clienții unor italieni, care an de an, duc profiturile departe de hotarele țării noastre. 
Din fericire, chiar și pentru ei, nimic nu ține la infinit, iar începând cu anul trecut, primii clienți casnici au început să treacă la alți furnizori, unii chiar cu capital 100% românesc, cum ar fi și compania Restart Energy One, furnizorul pentru care vinde în exclusivitate Energaz, la această oră, cel mai mare intermediar din România în piața de energie cu peste 14.500 de clienți casnici intermediati. Misiunea Energaz este aceea de a micșora factura de energie și a scăpa clienții de sclavia monopilistă a furnizorilor vechi ca Enel, Electrica, E On sau Cez. 
Directorul proiectului , Călin Donca declară: „Este vorba de vechi sau nou – dorim să rămânem cu capul plecat, cu frica gigantului care ne amenință cu tăierea curentului și cu o atitudine corporatistă rece sau mergem spre nou, spre companii care caută clienții pentru care să customizeze produsele și să răspundă nevoilor lor, flexibili și întotdeauna mai ieftini decât în trecut”. La întrebarea referitoare la problemele apărute în acest demers, Călin Donca, menționează doar frica populației de a nu li se tăia curentul sau a li se lua contorul de energie, lucru complet ilegal și, din păcate, frecvent practicat de anumiți furnizori pentru a speria clienții. 
Schimbarea furnizorului de energie se face în baza unei legislații cuprinzătoare și care susține o concurență de piață corectă și în favoarea clientului. În articolele viitoare, vom cita clienți care se plâng de abuzurile pe care le fac vechii furnizori înainte de a pleca de la ei și, mai ales, în momentul trecerii spre altul nou. Deși nu se schimbă nimic în afară de factura de energie, care va venii mai ieftină decât în trecut, proiectul Energaz întâmpină provocări atunci cand vine vorba de corectitudinea furnizorilor vechi mai ales pentru că aceștia pierzând clienții nu-i vor mai recupera înapoi niciodată, fiind cu prețuri și condiții mult sub cele noi. 
Scopul Energaz este acela de a ajuta cât mai mulți români să vadă o alternativă rapidă prin care să poată decide unde doresc să plătească factura de energie și gaz. De asemenea, Călin Donca asigură că oricând va aparea un furnizor mai bun pentru clienții săi , fiind intermediar și nu furnizor, îi va anunța și le va oferii astfel cea mai bună alternativă la a plăti mai puțin pentru energie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?