Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Revanșa a fost amânată!

CSM Focșani 2007 – CSM București 23-24 (8-11)

 Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă, Rusu – Pătru – 1, Popovici, Drăgan, Miroiu – 1, Marjanovic – 9, Hrimiuc – 4, Rață – 1, Mocanu, Krstevski – 1, Marijanac – 2, Eros – 2, Makrishin, Mănescu – 2.

CSM București: Krupa, Varo – Nantes Campos – 8, Teixeira – 4, Onyejekwe – 2, Jerebie – 2, Predragovic – 2, Fotache – 2, Tărîță – 1, Rotaru – 1, Ungureanu – 1, Davidovic – 1, Militaru, Mazilescu.

Derbiul etapei a 18-a a Campionatului Ligii Naționale de handbal masculin s-a jucat la București, în Sala Giulești, vineri, 26 februarie, de la ora 16:00, între CSM București și CSM Focșani 2007. Se întâlneau două formații cu joc solid, aspirante la locuri în prima jumătate a clasamentului. Bucureștenii care, prin forța împrejurărilor, au fost gazde – deși programarea făcută de FRH ar indica altceva – veneau cu orgoliul rănit după surprinzătoarea eliminare din Cupa EHF în deplasarea de la Atena, își doreau să arate că au alt nivel valoric decât cele arătat în partida cu AEK. Și aveau și bonusul de moral dat de victoria din tur cu Focșaniul. CSM 2007, care în actuala ediție de campionat a etalat o impresionantă forță de joc își dorea victoria și pentru revanșă, dar și pentru a-și consolida locul 8, de pe care apoi să poată urca în clasament.

A rezultat o dispută spectaculoasă, cu un handbal, în multe momente, de înalt nivel, în care fiecare combatantă și-a pus în valoare principalele atu-uri: bucureștenii – formidabila calitate și formă a lui Nantes Campos, mobilitatea apărării și forma de excepție a portatului Krupa, focșănenii – excelentul joc de echipă, valoarea unei apărări văduvite, totuși, de absenta lui Marius Ragea, combinațiile cu finalizare din zona centrală a atacului și forma de zile mari a lui Filip Marjanovic.

În prima parte a meciului, au fost marcate doarte puține goluri, vinovați fiind, în principal, portarii și apărările din fața lor! La pauză era 11-8 pentru CSM București, după ce adversarii lor reveniseră de la 6-11. În partea a doua, diferența de scor a variat între două și cinci goluri. A fost 17-22 la intrarea în ultimele zece minute, pentru ca focșănenii să aibă un sprint de final cu care s-au apropiat la un gol, la intrarea în ultimul minut de joc, pe fondul unei căderi a bucureștenilor similare celei de la Atena. Dacă acolo au fost prinși cu garda jos și au luat golul eliminării cu câteva secunde înainte de final, de această dată au gestionat mult mai bine avantajul de un gol! Au fragmentat jocul și, cu îngăduința largă a arbitrilor, au lungit posesia timp de un minut și au scăpat în câștigători! CSM Focșani a făcut, însă, un nou joc remarcabil, semn că chipa a ajuns la o maturitate care îi permite să spere la mult mai mult într-un campionat disputat pe etape săptămânale și cu susținerea excepționalului său public!

Formația focșăneană rămâne pe locul 8. Următoarea partidă, cu CSU din Suceava, va fi în aprilie. Până atunci, campionatul se înterupe pentru participarea echipelor naționale la calificările pentru Campionatul European 2022. De la CSM Focșani va evolua în calificări Goran Krstevski, cu Naționala Macedoniei de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?