Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Un bărbat de 47 ani din Mera a murit în Anglia. Soția lui are nevoie de ajutor pentru repatrierea trupului neînsuflețit

Doi copii din Vrancea au rămas orfani după ce tatăl lor, Vladimir Godea, sau Vova așa cum era poreclit de cunoscuți, a murit miercuri în Anglia. Soția lui, Ionela Godea, instructor de educație la Modulele Familiale pentru Copiii cu Dizabilități din cadrul DGASPC Vrancea, locuiește în comuna Mera, sat Roșioara alături de cei doi copii ai săi, unul de trei ani, și celălalt de 15 ani. „E greu… Soțul a plecat pe 6 ianurie, ultima dată. A mai fost plecat și în Irlanda o perioadă, dar anul trecut, din cauza pandemiei, a stat numai o lună în România, iar acum, după sărbători, a spus să încerce din nou să plece în străinătate, doar că, de când a plecat, nu a găsit nimic de muncă.

Era singur plecat. A lucrat în construcții. A fost angajat și în România, dar a aflat că a fost plătit pentru ore puține. El este din Republica Moldova, dar are cetățenia română. Sunt șapte frați, el era pe la mijloc. Nu avea probleme de sănătate pentru care să ia un tratament lunar, a mai fost la un EKG după care a urmat un tratament de o lună pentru că avea tensiunea prea mare, în rest nimic, povestește Ionela Godea, soția bărbatului de 47 de ani decedat în Anglia.

M-a anunțat o cunoștință de-a lui, pe internet, că a decedat‟

Femeia spune că în ultima perioadă a observat că soțul ei era mai mult agitat și nervos, bănuind că una din cauze ar putea fi și lipsa unui loc de muncă, însă, în ultima conversație pe care au avut-o, soțul i-ar fi spus că i-a în calcul și revenirea în țară. Doar că acum, Vladimir Godea va fi adus acasă într-un sicriu. „În ultimul timp însă avea o stare de nervi, de agitație probabil s-a dat peste cap cu pandemia asta, cu faptul că nu avea de muncă, și cu greutățile de acasă, având un copil mic. Suntem căsătoriți de 17 ani, dar ne cunoaștem de 20 de ani. Ultima dată am vorbit cu el acum vreo săptămână, prin mesaje, pentru că nu prea avea semnal acolo unde stătea, dar și pentru că acum, de când Marea Britanie nu mai face parte din Europa, era și problema cu minutele.

Pe băieți îi suna mai des. Știu că mi-a spus că așteaptă, poate găsește ceva de muncă, dacă nu, se întoarce acasă. Pe 17 februarie, la ora 21:30 m-a anunțat o cunoștință de-a lui, pe internet, că a decedat. S-ar fi simțit rău, ar fi avut ceva ca o gheară în gât. A fost chemată ambulanța, l-au resuscitat, dar nu s-a mai putut face nimic, s-a constatat decesul. A fost chemată poliția pentru că este considerată moarte suspectă. Nu știm care este cauza, pentru că nici autopsia nu i-au făcut-o. Am înțeles că ne-ar ajunge 3.000 de lire repatrierea cu tot cu serviciile de la pompele funebre, transport, acte. Îl vom aduce la Mera, nu în Republica Moldova, pentru că jumătate din viață am petrecut-o aici, împreună, a mai spus Ionela Godea.

Rămasă văduvă la 39 de ani, Ionela Godea se descurcă greu cu banii. Colegii din cadrul DGASPC Vrancea au încercat să o ajute pe Ionela Godea financiar, însă costul necesar repatrierii nu a fost acoperit în totalitate. Cei care vor să ajute familia, pot dona în conturile deschise în lei și euro pe numele Ionela Godeanu: RO 15 BTRL EUR CRT 0345605801 sau RO 65 BTRL RON CRT 0345605801.

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familie și cunoscuților lui Vladimir Godea. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?