Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Tribunalul Vrancea A DIZOLVAT Consiliul Local al comunei Andreiaşu de Jos


Tribunalul Vrancea a dizolvat Consiliul Local al comunei Andreiașu de Jos. Solicitarea a fost făcută de primarul Ionel Budeanu deoarece activitatea din legislativul local este blocată de aproape doi ani de zile. O solicitare similară a mai fost făcută și anul trecut însă magistrații vrânceni nu au fost de acord și au admis cererile de intervenție ale consilierilor locali care urmau să își piardă mandatul. De această dată, magistrații vrânceni au admis cererea Primăriei și au pronunțat sentința pe 9 aprilie. „Secția de Contencios Administrativ a Tribunalului Vrancea a acceptat cererea de dizolvare a Consiliului Local. Așteptăm certificatul de grefă ca să trimitem hârtiile către Prefectură deoarece legea spune că în termen de 90 de zile ar trebui organizate alegeri. Este nevoie de un Consiliu Local pentru ca o localitate să funcționeze, pentru a putea realiza un proiect european. Nu te ia nimeni în seamă dacă nu ai un Consiliu Local funcțional”, a afirmat primarul Ionel Budeanu.
    Conducerea Prefecturii așteaptă hârtiile de la Primăria Andreiașu pentru a le transmite Guvernului, unde trebuie luată decizia în ceea ce privește alegerile locale de la Andreiașu. Subprefectul de Vrancea, Cristi Misăilă, spune că deocamdată s-a aflat despre dizolvarea Consililui Local doar „pe surse” însă trebuie și un document oficial care să fundamenteze adresa către Guvern. „Deocamdată noi nu am fost informați oficial, printr-un document că a fost dizolvat Consiliul Local. Imediat ce primim hârtia de la Primăria Andreiașu o vom transmite către Guvern. cu cât mai repede, cu atât mai bine. Poate reușim să organizăm alegerile pe 25 mai, odată cu europarlamentarele”, a afirmat subprefectul Cristi Misăilă.
    Primăria Andreiașu a apelat la instanță deoarece activitatea administrației locale a fost practic blocată în ultimii doi ani. Fără un buget aprobat, primăria a reușit doar să plătească datoriile acumulate în anii anteriori pentru lucrările de investiții. Blocajul existent în Consiliul Local de la Andreiașu este cauzat de întârzierea validării mandatului unui consilier local de la PNL, fără de care liberalii nu au majoritate în legislativul local. În aceste condiții, cele două tabere, APV și PNL au câte cinci consilieri locali. Ori, cinci consilieri este un număr prea mic pentru a asigura cvorumul necesar derulării unei ședințe. La una dintre ședințele la care au participat toți consilieri s-au reușit validarea mandatului liberalului însă proiectul nu a fost considerat legal de Prefectură deoarece nu s-ar fi respectat procedura derulării ședinței. Proiectul de hotărâre ar fi fost supus votului fără să fie introdus pe ordinea de zi inițială a ședinței, ci abia când s-a ajuns la capitolul diverse. Mai mult, trei dintre consilieri au reclamat la Prefectură că nu au participat la votul de la acel proiect.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?