Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Taximetriştii focşăneni majorează tarifele


Taximetriștii cer aprobarea consilierilor locali focșăneni pentru majorarea tarifelor practicate în municipiu. La ședința ordinară de joi va fi discutat proiectul de hotărâre cu limitele minime și maxime care pot fi practicate de taximetriștii focșăneni. Propunerile de tarife au fost prezentate de Camera Națională a Taximetriștilor, filiala Vrancea și țin cont de un ordin din 2007 al Autorității Naționale de reglementare pentru serviciile comunitare de utilități publice. Propunerile sunt ca tariful de pornire să aibă o limită minimă de 1,8 lei, pentru timp de zi și de noapte iar limita maximă de 3,5 lei. În ceea ce privește tariful de distanță, exprimat în lei/kilometru, limita minimă propusă este de 1,8 lei/kilometru pentru timp de zi iar limita maximă de 3,5 lei/kilometru. Tariful de distanță pentru timp de noapte nu va fi mai mare de 50% din tariful de zi. Tariful orar, exprimat în lei/oră, va avea o limită minimă de 18 lei/oră iar limita maximă 35 lei/oră. „Tariful orar este același pentru timp de zi și pentru timp de noapte”, se arată în proiectul de hotărâre.
    Noile propuneri de tarife prezentate de Camera Națională a Taximetriștilor, filiala Vrancea au fost analizate de Compartimentul de Transport Public Local din cadrul Primăriei Focșani. „Pentru a soluționa problemele de deplasare a persoanelor în condiții de siguranță pe raza Municipiului Focșani, ținând cont de creșterea prețurilor la carburanți în perioada 2004-2014, precum și de intensificarea circulației în Municipiul Focșani cauzată de creștere numărului de autovehicule, considerăm justificată stabilirea tarifului de distanță maximal pentru transportul în regim de taxi la 3,36 lei/km (tva inclus)”, se arată în adresa trimisă de Camera Taximetriștilor din Vrancea.
    Atât tarifele cât și comportamentul taximetriștilor focșăneni au fost discutate în cadrul unei întâlniri conduse de viceprimarul Marius Iorga la care au participat reprezentanții operatorilor de taxi din municipiu. Viceprimarul Marius Iorga le-a solicitat transportatorilor să păstreze curățenia în stațiile de așteptare pentru taxiuri cât și în autoturisme, dar și să aibă în vedere comportamentul unor taximetriști în relația cu clienții, precum și integrarea acestora în Standardul ocupațional și disciplinar al taximetriștilor. Deși viceprimarul a propus ca limita maximă a tarifelor de pornire și de distanță să fie de 3 lei, „reprezentanții taximetriștilor au susținut faptul că fundamentarea prezentată este întocmită de un expert contabil autorizat și este corelată cu evoluția generală a prețurilor și cu tarifele din economie”.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?