Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Scandal la o școală gimnazială din Focșani după ce un licean, care a spus că e liderul asociației lui Cumpănașu, s-ar fi uitat într-un catalog

În cursul săptămânii trecute, un elev de liceu a mers la o școală gimnazială din Focșani susținând că este liderul filialei Vrancea a Asociației Naționale a Elevilor „Discipulus”, patronată de Alexandru Cumpănașu, și că dorește să realizeze un chestionar cu privire la orele online. Mai mult decât atât, surse din cadrul școlii respective susțin că liceanul ar fi fost informat cu privire la faptul că în ultima oră de istorie din semestrul I, o profesoară ar fi notat cu 4 mai mulți elevi pe motiv că „nu au învățat”. Drept urmare, el ar fi cerut explicații pentru această situație.

Directorul școlii ar fi verificat catalogul, în prezența liceanului, pentru a vedea dacă notele de 4 au fost puse într-adevăr în ultima oră de istorie din semestrul I, iar de aici până la o discuție care a degenerat rapid, nu a mai fost decât un singur pas. Se pare că profesoara care predă istoria s-a declarat extrem de nemulțumită de faptul că i-a fost pus la îndoială sistemul de notare, ba mai mult, cineva din afara școlii ar fi cerut explicații și s-ar fi uitat în catalog.

Profesoara nu a dorit să stea de vorbă cu noi și nici directorul școlii în care elevul a intrat. Directorul ne-a declarat doar că liceanul în cauză i-ar fi spus că a sunat la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vrancea, acolo unde i-ar fi răspuns chiar Daniela Gabriela Marchitan, inspectorul școlar general al ISJ Vrancea. În urma acestei convorbiri telefonice, elevul ar fi afirmat că cei de la ISJ Vrancea i-au spus că poate intra în școală dacă are acordul conducerii respectivei instituții de învățământ.

Contactat telefonic, Cătălin Mocanu, purtătorul de cuvânt al ISJ Vrancea, a spus că nu știe nimic despre acest caz, și că niciun lider al unei asociații de elevi nu are dreptul să intre în școli și să realizeze chestionare cu elevii, mai ales minori, și mai ales în contextul pandemiei de COVID-19.

Am luat legătura și cu directorul liceuluiunde învață elevul care a spus că este liderul filialei Vrancea a Asociației Naționale a Elevilor „Discipulus” și a intrat astfel în școala gimnazială. Directorulliceului a preferat să nu facă niciun comentariu, spunându-ne că vrea să-l protejeze pe elev.

Pe surse am aflat că acest elev este în plasament, fapt pentru care am luat legătura și cu reprezentanții DGASPC Vrancea, care ne-au spus că urmează să aibă o discuție cu el. „Managerul de caz al acestui tânăr s-a deplasat vineri, 12 februarie a.c., la liceul unde acesta învață, având o discuție cu dirigintele și cu directorul unității, ocazie cu care a fost informat despre cele relatate de dumneavoastră. În momentul de față suntem în curs de analize și verificări cu privire la această situație. Urmează să avem o întâlnire cu tânărul, prin care să obținem mai multe detalii cu privire la aspectele ce ne-au fost sesizate”, a precizat Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea.

Cumpănașu, acuzat că incită la ură față de cadrele didactice

Alexandru Cumpănașu, un personaj invitat pe la diverse televiziuni ca să-și dea cu părerea despre orice, a devenit mai cunoscut în urma tragediei de la Caracal în care două minore au fost răpite și, posibil, omorâte de același individ; Cumpănașueste unchiul uneia dintre victime. Figură controversată, mai ales în ultima perioadă, din cauza postărilor sale pe o rețea de socializare, Alexandru Cumpănașu mai este cunoscut și din postura de candidat independent la alegerile prezidențiale din 2019. În luna octombrie a anului trecut, Alexandru Cumpănașu anunța pe pagina sa de Facebook: „Înființăm Asociația Națională a Părinților-PATRUM și Asociația Națională a Elevilor DISCIPULUS ‼ Ambele sunt apolitice și vor fi acea voce care astăzi lipsește din societate‼ Primul pas, trebuie să ne organizăm cu sucursalele în fiecare localitate din țară‼ Cine vrea să se înscrie, este rugat să ne contacteze printr-un mesaj care să conțină numele+orașul, la unul din numerele de telefon: 072…. sau 072….‼ Împreună suntem puternici, haideți și voi alături de noi ca să putem schimba ceva și să avem un cuvânt important de zis în ceea ce privește viitorul copiilor noștri”.

La începutul lunii ianuarie a.c., procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au început urmărirea penală in rem pentru incitare la ură sau discriminare în legătură cu mai multe postări publicate de Alexandru Cumpănaşu pe o reţea de socializare. În fapt, spun anchetatorii, s-a reţinut că în spaţiul public au apărut o serie de postări şi materiale video prin care o persoană care domiciliază pe raza Secţiei 16 Poliţie, prin mesajele transmise, a incitat publicul la ură faţă de o anumită categorie de persoane, în speţă cadrele didactice.

Sursa foto: sparknews.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?