Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Focșănenii care nu declară animalele din curți riscă AMENZI

Focșănenii cu gospodării agricole riscă amenzi de 500 lei dacă nu declară la Primărie modificările la construcții și la efectivele de animale. Informațiile trebuie declarate în Registrul Agricol 2020-2024, la termenele stabilite prin acte normative. Pentru locuitorii municipiului Focșani, declarația se completează, se datează, se semnează și se depune la Registratura generală a Primăriei Focșani. Declarația pe proprie răspundere poate fi depusă de capul gospodăriei sau în lipsa acestuia de un alt membru major al gospodăriei care dispune de capacitate deplină de extercițiu. Reprezentanții Primăriei au arătat că aceste informații necesare înscrierii în Registrul Agricol trebuie declarate de persoane fizice și societăți comerciale. Până la 26 februarie trebuie declarate „datele anuale privind membrii gospodăriei, terenul aflat în proprietate și cel pe care îl utilizează, clădirile cu destinație de locuință, construcțiile –anexe și mijloacele de transport cu tracțiune animală și mecanică, mașinile, utilajele și instalațiile pentru agricultură și silvicultură, efectivele de animale existente în gospodărie/unitatea cu personalitate juridică la începutul fiecărui an, precum și modificările intervenite în cursul anului precedent în efectivele de animale pe care le dețin, ca urmare a vânzării-cumpărării, a produșilor obținuți, a morții sau sacrificării animalelor ori a altor intrări-ieșiri. Ulterior, în perioada 1-31 mai trebuie comunicat datele privind modul de folosință al terenului, suprafețele cultivate, numărul pomilor în anul agricol respectiv.

Persoanele fizice și juridice au obligația să declare date pentru a fi înscrise în registrul agricol și în afara acestor intervale de timp, în cazul în care au intervenit modificări în proprietate, în termen de 30 de zile de la apariția modificării. În cazul în care persoanele fizice sau cele juridice nu fac declarațiile la termenele prevăzute mai sus, se consideră că nu au intervenit niciun fel de modificări, fapt pentru care în registrul agricol se raportează din oficiu datele din anul precedent. În cazul în care există modificări și acestea nu sunt declarate în termenele de mai sus, vă facem cunoscut faptul că în baza art.20 alin(1) al aceluiași act normativ, acest lucru “Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 lei la 500 lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv cu amendă de la 300 lei la 1.500 lei, în cazul persoanelor juridice”, arată Primăria Focșani.

Focșănenii pot obține informații relații suplimentare la numărul de telefon: 0237/236000 interior 305 – Birou agricultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?