Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Directorul teatrului din Focşani: Nu cred în teatrul online; arta teatrală are la bază emoţia

Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focşani a încercat să asigure continuitatea activităţii în perioada pandemiei, inclusiv prin transmiterea unor spectacole în mediul virtual, dar directorul instituţiei, Sorin Francu, susţine că, personal, nu crede în teatrul online, deoarece această artă are la bază emoţia pe care actorul o transmite publicului, lucru dificil de realizat pe internet. „Personal, nu cred în teatrul online. Teatrul e o artă care are la bază emoţia pe care actorul o transmite publicului. Mă tem că nu am fost extrem de emoţionat online. Dar, având în vedere că toată lumea a folosit acest mijloc de comunicare, am postat şi noi pe pagina noastră de Facebook câteva dintre spectacolele pe care le-am avut înregistrate”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul teatrului din Focşani.

Acesta a arătat că s-a încercat în toată această perioadă să se menţină legătura cu publicul, astfel că, atunci când a fost posibil, spectacolele s-au jucat pe scenă, chiar şi cu 30 sau 50% din capacitatea sălii. „În perioada pandemiei am încercat să facem faţă situaţiei, să ne continuăm activitatea în măsura posibilităţilor, respectând legislaţia în vigoare şi regulile stabilite de cei îndrituiţi, cu distanţare socială, purtarea măştilor, dezinfecţia mâinilor, tot ce trebuie ca să ne păstrăm sănătoşi şi n-am avut pe nimeni până acum din cadrul instituţiei noastre care să fi contractat virusul. Am încercat să ne adaptăm, am încercat să facem faţă, în aşa fel încât să nu ne ieşim din mână şi să fim şi la îndemâna publicului atunci când a fost nevoie. Am stat la pândă, după colţ, şi imediat ce legea ne-a permis, adică în momentul în care gradul de infectare a fost în limitele admise, am jucat cu 50% capacitatea sălii sau cu 30% capacitate. Sigur, am fost puşi şi în situaţia de a şi amâna nişte reprezentaţii. Ceea ce ne-a bucurat în mod extraordinar este faptul că publicul îşi doreşte să vină la teatru şi, de fiecare dată, biletele au fost epuizate în totalitate, existând chiar şi situaţii în care a trebuit să refuzăm oameni care au venit să cumpere bilete”, a precizat Sorin Francu.

Anul trecut, din cauza pandemiei, Galele Teatrale Focşănene au fost amânate, dar anul acesta conducerea teatrului speră că organizarea evenimentului, ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie, va fi posibilă.

 

Articolul INTEGRAL pe – https://bit.ly/39vBHVD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?