Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Femeia care a înjunghiat-o pe concubina amantului, condamnată la închisoare şi obligată să achite daune morale

Femeia de 34 de ani, din comuna Tănăsoaia, care în vara anului trecut a înjunghiat-o pe concubina amantului, a fost condamnată la închisoare pentru tentativă la omor.

Pe lângă pedeapsa primită, inculpata a mai fost obligată de instanţă şi să-i plătească victimei daune morale în cuantum, de 10.000 lei. Soluţia a fost dată de magistrații Tribunalului Vrancea şi nu este definitivă. „Condamnă pe inculpata D (…) P(…) la o pedeapsă de 5 (cinci) ani închisoare şi 2 (doi) ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal, pentru infracţiunea de tentativă la omor (…) menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpată prin mandatul de arestare preventiva nr. 13/UP din 18.08.2020 emis de Tribunalul Vrancea. Conform art. 72 alin. 1 Cod penal deduce din durata pedepsei aplicată inculpatei perioada reţinerii si arestării preventive, cu începere de la 17.08.2020 la data pronunţării prezentei sentinţe. (…) dispune confiscarea de la inculpată a unui cuţit cu lama de 15 cm. Admite acţiunea civilă exercitată pe partea civilă (…) şi obligă pe inculpată să plătească acesteia sumele de 1.238 lei despăgubiri materiale şi 10.000 lei daune morale. Obligă pe inculpată să plătească părţii civile (…) suma de 400 lei, cheltuieli judiciare reprezentând onorariul pentru apărător ales. Conform art. 274 alin. 1 Cod de procedură penală obligă pe inculpată să plătească statului suma de 900 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. (…). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 27.01.2021”, se arată în hotărârea instanţei.

Fapta a fost comisă în luna august a anului trecut, iar victima, în vârstă de 53 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale întrucât viaţa i-a fost pusă în pericol. Potrivit anchetatorilor, conflictul dintre cele două femei ar fi pornit de la un bărbat cu care ambele aveau o relaţie, una oficială şi una neoficială. După ce bărbatul cu care inculpata ar fi avut o relaţie secretă i-ar fi spus acesteia că nu mai vrea să continue, inculpata, supărată şi cu gânduri de răzbunare, a mers la locuinţa victimei pentru a-i spune acesteia despre relaţie. De aici şi până la ce s-a ajuns în final nu a mai fost decât un pas. Cele două femei s-ar fi luat la harţă, apoi la bătaie, moment în care inculpata a pus mâna pe un cuţit şi a înţepat victima de mai multe ori, una dintre lovituri nimerind-o pe aceasta într-un plămân. După incident, victima a mers la locuinţa unei rude pentru a-i spune ce s-a întâmplat, iar aceasta a sunat la 112. Şi inculpata a apelat numărul unic de urgenţă în momentul în care a văzut ce a făcut. La audieri, inculpata a recunoscut fapta şi a spus că victima ar fi lovit-o prima, dar şi că intenţia ei, în momentul în care a pus mâna pe cuţit, a fost aceea de a speria victima, nu de a o înjunghia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?