Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Grindă vrea să taie capete în PNL Vrancea, înainte să cadă al lui

Bătălie în toată regula între taberele din PNL Vrancea. Pierderea alegerilor locale, pierderea postului de ministru al Dezvoltării, poziție din care a promis funcții susținătorilor și apropiaților și fonduri primarilor, l-au transformat pe deputatul Ion Ștefan dintr-un așa zis lider într-un simplu membru de partid, simplu deputat. Decapitările de la vârful PNL care vor culmina, cel mai probabil, cu înlocuirea lui Ludovic Orban din fruntea partidului, l-au adus pe Grindă în situația de nu mai putea negocia funcții la nivel guvernamental nici pentru el și nici pentru alții.

Nu în ultimul rând, după ce a pierdut poziția de ministru, Ion Ștefan nu își poate respecta promisiunile făcute primarilor anul trecut, în campaniile electorale. Acest lucru l-a înțeles Ion Ștefan, iar pentru a nu pierde poziția dominantă din organizație, a solicitat în ședința Biroului Politic Județean al PNL Vrancea demiterea președinților de organizații locale care au avut sub scorul mediu al partidului la nivel național și chiar dizolvarea acelor organizații.

Solicitarea lui Grindă pare la prima vedere fără noimă, mulți poate spunând că nu au importanță câteva organizații locale. Dizolvarea are mare importanță pentru Grindă!

Practic, modul dictatorial în care s-a comportat Grindă în organizație a dus la formarea a două grupări în interiorul PNL Vrancea. Una formată din majoritatea primarilor liberali care sunt susținătorii actualului președinte al PNL Vrancea, Cătălin Toma, care este văzut ca un om echilibrat, dar și ca un politician de viitor, dată fiind funcția de președinte al Consiliului Județean pe care o deține în prezent. În această tabără se află și cei nemulțumiți de sinecurile împărțite de Ștefan după ce PNL a ajuns la guvernare. Au fost numiți în funcții de conducere din instituții publice doar apropiați, rude ale fostului ministru. Nemulțumirile au răbufnit de anul trecut însă au fost ținute sub preș din cauza poziției pe care o ocupa Ion Ștefan în Guvern.

Cea de-a doua grupare e formată în jurul lui Ion Ștefan și e considerată așa zisa aripă de talibani din PNL Vrancea. Numai că eșecurile multiple ale lui Ștefan i-au determinat pe aceștia, în marea lor parte, să se reorienteze către aripa care îl susține pe Cătălin Toma.

În acest context a solicitat Ion Ștefan dizolvarea a aproximativ 20 de organizații locale. Surse din interiorul PNL mai susțin că în acest mod Ștefan urmărește să scape de prim vicepreședintele PNL Vrancea, Daniel Moroșanu, considerat susținător al lui Cătălin Toma. Numai că acesta, anticipând mișcările lui Grindă, a strâns în jurul său organizațiile locale pe care le controlează și și-a anunțat susținerea față de președintele Cătălin Toma. Practic, în acest moment, Ion Ștefan a devenit o umbră a ceea ce s-a crezut a fi și caută să vadă dacă și câți susținători mai are.

Situația este similară cu cea de la nivel central din PNL, unde actualul președinte Ludovic Orban a pierdut funcția de premier, funcție preluată de Florin Cîțu, susținut de Rareș Bogdan și Ilie Bolojan. Într-o mișcare pregătitoare pentru viitorul congres liberal, Ludovic Orban a venit duminică la Focșani pentru a sărbători Mica Unire alături de una dintre organizațiile care îl susțin.

Rămâne de văzut dacă această mișcare îl va ajuta pe Orban sau pe liberalii vrânceni. Cert este că banii, funcțiile publice și avantajele ce pot decurge din acestea se află în pixul lui Florin Cîțu și nu al lui Ludovic Orban. Și liberalii vrânceni știu acest lucru.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?