Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

VIDEO: Consilierii județeni PSD Vrancea: Solicităm conducerii Spitalului Județean să prezinte public cum a cheltuit banii primiți de la Consiliul Județean

           Consilierii social democrați, medicul Cristi Onia și președintele Comisiei de Buget, Laurențiu Marin, au arătat aseară, în cadrul unei conferințe de presă, că de la începutul pandemiei, Consiliul Județean Vrancea a alocat suma de 11 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatura medicală necesară în lupta cu noul coronavirus, bani pe care conducerea Spitalului Județean nu i-a cheltuit pentru că nu a achiziționat aparatura pentru care au fost solicitați banii. “Spitalul Județean a primit în luna martie 2020 suma de 11 milioane de lei. La rectificarea bugetară din luna august, Consiliul Județean a retras suma de 6 milioane de lei din alocarea inițială pentru că cei din conducerea spitalului nu au venit cu justificare. Azi au propus trecerea unui milion de lei de la capitolul investiții la capitolul cheltuieli materiale,  spunând că spitalul este în pană de bani. Nu credem că banii pot fi cheltuiți în două săptămâni dacă nu au fost cheltuiți în 8 luni de când au fost alocați”, a declarat consilierul județean Laurentiu Marin. Acesta a reamintit ca aleșii PSD nu au fost împotriva alocării, dar solicită ca acești bani să fie cheltuiți bine, în interesul vrâncenilor.
La rândul său, medicul Cristi Onia, consilier județean, a precizat că este anormal să fie alocată suma de un milion de lei din bugetul județului la o zi de la primirea adresei de solicitare și fără să fie justificată solicitarea. “Consiliul Județean Vrancea a alocat cei 11 milioane de lei pentru investiții. Acum, conducerea spitalului vrea un milion de lei dar pentru cheltuieli materiale. Odată ce suma este trecută la cheltuieli materiale este foarte ușor de cheltui banii, să îi arunci în vânt. Este vorba de un management defectuos care s-a văzut în fiecare zi în ultimele luni. Asta spune tot despre conducerea Spitalului Județean”, a afirmat medicul Cristi Onia.

„Aproape nimeni nu este testat” în Spitalul Județean

Acesta a mai precizat că o altă problemă cu care se confruntă Spitalul județean este că nu se fac testări periodice personalului medical.“De fapt aproape nimeni nu este testat”, a susținut medicul Onia.  Social democratul vrâncean a reamintit și faptul că personalul medical nu a primit sporurile de Covid care se dau conform Legii 56/2020.
“Colegii mei merită acele sporuri. Mi se pare inuman să dai acele sporuri de Covid numai la o parte din personalul medical, iar la ceilalți nu. De exemplu, colegii mei de la ATI nu au primit niciun leu spor de Covid. Și acesta este doar un exemplu”, a susținut medicul Cristi Onia.

Consiliul Județean Vrancea a aprobat ieri alocarea sumei de aproximativ un milion de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon din Focșani. Suma a fost alocată în urma unei noi rectificări bugetare făcută de administrația județeană și va fi folosită pentru cheltuieli materiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?