Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO: Deputatul PSD Nicușor Halici: Rezultatul votului este mulțumitor în Vrancea, peste scorul național; instituții ale statului au fost angrenate în lupta electorală

Conform numărătorii finale, în Vrancea, PSD și PNL ar putea avea câte 2 deputați și câte un senator, iar AUR un deputat. Repartizarea mandatelor de parlamentar depinde însă de redistribuirea la nivel național. Deocamdată, potrivit reprezentaților partidelor politice, de la PSD vor ajunge în Camera Deputaților Nicușor Halici, președintele interimar al PSD Vrancea, și Elena Stoica, iar în Senat, Angel Tîlvăr. De la PNL, vor rămâne deputați Ion Ștefan „Grindă” și Ionel Dancă, iar în Senat va intra Raluca Ioan. Reprezentantul AUR în Camera Deputaților va fi Georgel Badiu. În ceea ce privește prezența la vot, din cei 318 mii de vrânceni aflați pe listele electorale, au votat 102 mii persoane, adică 32%.

Date finale Vrancea

CAMERA DEPUTAȚILOR:

PNL – 34,20%

PSD – 33,82%

AUR – 13,18%

ALIANȚA USR PLUS – 8,20%

SENAT:

PNL – 34,47%

PSD – 33,65%

AUR – 13,43%

ALIANȚA USR PLUS – 8,27%

Deputatul Halici: Meritocrația trebuie să ia locul politizării în instituțiile publice

Președintele interimar al PSD Vrancea, deputatul Nicușor Halici a ținut să mulțumească vrâncenilor care s-au prezentat la vot, celor peste 33 de mii de vrânceni care au votat candidații social democrați la alegerile parlamentare de duminică.
“Vreau să mulțumesc tuturor vrâncenilor care au ieșit la vot și în special votanților PSD, pentru că 33.387 de vrânceni ne-au dat responsabilitatea unui vot a unei legislaturi și a unui mandat pe care va trebui să îl maximizăm în interesul vrâncenilor și al românilor. Astăzi vin în fața dumneavoastră să vă mulțumesc și să reiterez acum, la finalul campaniei electorale și al încheierii numărării voturilor, faptul că ceea ce am promis, ceea ne-am angajat în timpul campaniei electorale, vom duce la bun sfârșit într-o proporție cât mai mare. Nu vom face niciun rabat, nu vom precupeți niciun efort să realizăm ceea ce v-am promis și mai mult. Dincolo de rezultate, dincolo de cifre suntem oameni, vom rămâne oameni, pentru că nouă ne pasă pentru că noi ne-am asumat ceva în fața dumneavoastră, pe care vrem să-l ducem la bun sfârșit. Dar, doar împreună în continuare. Apreciez efortul pe care l-ați făcut pentru a fi prezenți la vot în aceste condiții pandemice. Din păcate, în continuare o prezență foarte mică”, a afirmat Nicușor Halici.
Deputatul a precizat că social democrații nu s-au luptat doar cu competitorii politici ci și cu instituții ale statului care au fost angrenate în lupta electorală. “Rezultatul votului este unul mulțumitor la nivelul județului Vrancea, este peste scorul național, e adevărat că la o diferență foarte mică, suntem pe locul doi, dar asta ține de condițiile în care s-au desfășurat aceste alegeri. Și aici mă refer la instituții ale statului care a fost practic angrenate într-o luptă politică deși nu aveau nici ca obiectiv și nici ca probleme de rezolvat o astfel de implicare, din păcate guvernarea incompetentă PNL a determinat și a condiționat foarte multe instituții să intre într-o bătălie politică. Noi nu ne-am bătut, așa cum se spune pe românește, în campania electorală, doar cu competitori politici, din păcate a trebuit să facem față unui sistem opresiv adresat alegătorilor Partidului Social Democrat.

Avem foarte multe sesizări, foarte mulți oameni nemulțumiți, mai ales din mediul economic, care se plâng de faptul că li s-a impus să adopte o conduită dacă nu pro penelistă mai ales neutră acolo unde nu doresc să afișeze apartenența politică. Vom lupta ca politizarea instituțiilor publice și mai ales pe criterii de apartenență la diferite grupuri, că vorbim de neamuri că vorbim de diverse interese, să se apropie de sfârșit, iar meritocrația să înlocuiască aceste tipuri de abordări și mai ales de ocupări în funcții cheie ale instituțiilor publice de la nivelul județului Vrancea”, a afirmat președintele interimar al PSD Vrancea. Nicușor Halici a mai spus că în perioada următoare se va face și o analiză a rezultatelor obținute la alegerile parlamentare de duminică.

PSD a câştigat alegerile parlamentare

La nivel național, PSD a câştigat alegerile parlamentare cu 30,16% din voturile exprimate pentru Senat şi 29,71% pentru Camera Deputaţilor, urmat de PNL, care a obţinut 25,62% la Senat şi 25,21% la Camera Deputaţilor, a anunţat, luni, Biroul Electoral Central, după centralizarea proceselor verbale din 95,25% dintre secţiile de votare. Pe locul al treilea se situează Alianţa USR PLUS, care a obţinut 15,21% din voturi la Senat şi 14,73% la Camera Deputaţilor. Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) are 8,69% din voturi la Senat şi 8,60% la Camera Deputaţilor, iar UDMR a obţinut 6,21% la Senat şi 6,05% la Camera Deputaţilor. Până luni la ora 19,00 au fost centralizate la nivelul birourilor electorale de circumscripţie judeţeană procesele verbale din 18.624 secţii de votare, reprezentând 95,25% din totalul de 19.553 de secţii de votare. Conform datelor centralizate, numărul voturilor valabil exprimate este de 5.561.331, prezenţa la vot fiind de 30,10% din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?