Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Două femei au murit din cauza neatenţiei a trei şoferi care au efectuat manevre greşite în trafic

O bătrână din comuna Milcovul a plătit cu viaţa pentru neatenţia a doi şoferi, un bărbat din comuna Tătăranu şi o femeie din comuna Milcovul. Ambii conducători auto au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru accidentul în care au fost implicaţi la începutul lunii iunie a anului trecut, pe raza satului Lămoteşti, din comuna Milocovul.

Procurorii arată în rechizitoriu că la data amintită, în jurul orei 09.00, în timp ce conducea un autoturism marca Daewoo Matiz, pe strada Calea Focşani din satul Lămoteşti, ajuns la intersecţia cu strada Morii, bărbatul, trimis în judecată pentru ucidere din culpă, a efectuat manevra de depăşire a unei coloane de maşini printre care şi a unui autoturism marca Daewoo Cielo, fără să se asigure corespunzător şi fără să observe că persoana de la volanul maşinii Daewoo Cielo începuse manevra de schimbare a direcţiei de mers către stânga, intrând în coliziune cu aceasta. În urma impactului, maşina condusă de bărbat s-a răsturnat peste o femeie, care se afla în afara părţii carosabile, în calitate de pieton. Urmare a leziunilor suferite, femeia care nu se afla pe stradă a decedat.

Anchetatorii au găsit-o vinovată de producerea accidentului şi pe femeia aflată la volanul maşinii Daewoo Cielo care va fi judecată tot pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Despre ea, procurorii spun în rechizitoriu că a efectuat manevra de schimbare a direcţiei de deplasare către stânga, pentru a pătrunde pe strada Morii, fără să se asigure corespunzător, intrând astfel în coliziune cu autoturismul Daewoo Matiz, care se angajase în depăşirea sa, iar în urma impactului, maşina angajată în depășire s-a răsturnat peste femeia care se afla în afara părţii carosabile.

Procurorii au mai trimis în judecată şi un tânăr din Adjud, care la finele lunii septembrie a anului 2018 a fost implicat într-un accident pe DN 11 A, în urma căruia o tânără de 25 de ani din judeţul Bacău a murit. Conform rechizitoriului, bărbatul, care conducea un autoturism marca BMW pe DN 11 A, în afara localităţii Adjud, pe direcţia Adjud-Oneşti, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de trafic, astfel că nu a putut evita impactul cu un cal care era pe partea carosabilă. În urma impactului, pasagera din dreapta faţă, o tânără de 25 de ani, şi-a pierdut viaţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?