Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Bărbatul arestat aseară a violat o fată de 12 ani, prietena fiicei sale

Luni, polițiștii vrânceni au fost sesizați prin apel la 112 cu privire la faptul că „un bărbat se află într-un apartament de pe raza municipiului Focșani, împreună cu o minoră, ambii dezbrăcați‟. În urma cercetărilor efectuate de politiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani, bărbatul în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost arestat pentru 30 de zile, în cauză fiind întocmit un dosar penal „în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol‟. Reprezentanții DGASPC Vrancea ne-au transmis faptul că în apartamentul respectiv s-ar fi aflat și fiica în vârstă de 9 ani a agresorului, doar că la momentul comiterii violului, aceasta era într-o cameră alăturată. Minora violată, în vârstă de 12 ani, ar fi „vecină și prietenă‟ cu fiica agresorului.

Ce spun reprezentanții DGASPC Vrancea?

Fiica agresorului se află în acest moment într-un centru al DGASPC Vrancea unde primește îngrijirile necesare și consiliere psihologică. Potrivit surselor noastre, mama fetei de 9 ani s-ar afla la muncă în Italia. „În cursul zilei de ieri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani ne-a solicitat pentru a trimite un psiholog la audierile unei victime minore. Ulterior, Parchetul a revenit cu o nouă solicitare cu privire la asigurarea unui psiholog pentru audierea fiicei minore a agresorului. Fetița agresorului a fost preluată de către colegii din cadrul Serviciului de Intervenție în Regim de Urgență și este ocrotită într-un centru din subordinea DGASPC Vrancea‟, spune Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea.

Nefericitul eveniment s-a produs în timp ce victima se afla în vizită la fiica agresorului cu care este prietenă. Se pare că, în momentul în care agresorul ar fi întreținut relații sexuale cu minora de 12 ani, fiica acestuia „se afla în apartament, dar într-o cameră alăturată‟. „Victima este cu familia, iar colegii mei sunt pe teren, discută cu familia și cu autoritățile în încercarea de a clarifica toată situația și de a-i acorda minorei tot sprijinul necesar. Fetița agresată urmează să fie evaluată și inclusă într-un program de consiliere și, dacă se constată că mai sunt necesare și alte servicii, fără discuție acestea vor fi acordate. Tot în cursul zilei de astăzi, împreună cu autoritățile abilitate, se va clarifica situația fiicei agresorului și aceasta urmează să fie introdusă într-un program de evaluare și consiliere‟, a mai spus Adina Lăscan.

Judecătoria Focșani a dispus „arestarea preventivă a inculpatului (…), cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de viol în formă continuată (2 acte materiale), prev. de art. 218 alin. 1, 3 lit. c din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal și art. 44 alin. 1 din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29.03.2022 şi până la data de 27.04.2022, inclusiv‟.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?