Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO și GALERIE FOTO: Dacă Ion Ștefan „Grindă” ar fi primar, Focșaniul ar arăta ca imobilele pe care le deține firma lui: mizerie și paragină

Ministrul Lucrărilor Publice, deputatul liberal Ion Ștefan „Grindă” minte nu doar că firma sa nu a avut afaceri cu statul și când colo, ce să vezi, a avut, ci și când vorbește despre străzile reabilitate în ultimii ani în Focșani.

Grindă este considerat unul dintre cei mai slabi miniștri din guvern, recunoscut mai mult pentru scenetele umoristice pe care le oferă când vorbește la microfon. De altfel, este bătaia de joc a presei centrale dinainte de a intra în Guvern, când dădea explicații elucubrante în comisiile parlamentare de la care a primit de PATRU ORI aviz negativ, un record pentru orice propunere de ministru. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spunea atunci, într-o emisiune la Digi 24, că „ipochimenul” Ion Ștefan, căruia îi șoptea ce să zică o directoare din minister, mințea „în mod ordinar” în legătură cu impozitele pe care nu le plătise timp de 19 ani la Primăria Focșani. „Știa câtă casă are, ce făcea cu ea nu știu, se plimba pe patine cu rotile acolo, în 910 metri pătrați… Știa foarte bine ce coțcărie e acolo și acum spune: dacă primăria nu m-a prins 19 ani, e vina primăriei, nu a mea, că am fost un escroc”, afirma Cristian Tudor Popescu. „Eu am impresia că omul e și ușor arierat mintal, asta e o salvare pentru el, că altfel trebuie să-l consider un escroc, un ticălos”, a mai spus CTP.

Ion Ștefan „Grindă” vrea să dea impresia că este primul gospodar al țării și umflă realizările mai ceva decât o făceau comuniștii înainte de 1989.

Cel mai recent exemplu este reabilitarea străzilor din Focșani, realizată de primarul Cristi Misăilă în ultimii ani. Invitat însă la o emisiune electorală, deputatul liberal Ion Ștefan „Grindă” a început să își aroge merite care nu îi aparțin, practic să mintă cu seninătate despre străzile reabilitate de municipalitate. „Toți banii pentru toate lucrările din orașul Focșani sunt doar de la Ministerul lucrărilor Publice”, a spus Ion Ștefan „Grindă” la emisiunea electorală.

Sunt minciuni ordinare pentru că din totalul de 100 de străzi asfaltate în municipiul Focșani, 41 de străzi sunt finanțate parțial prin programul PNDL, LANSAT DE GUVERNUL PSD. Valoarea contractelor celor 41 de străzi este de peste 31 milioane lei din care PNDL a finanțat aproape 7 milioane lei. Celelalte 59 de străzi sunt finanțate integral de la bugetul local. De altfel, Ministerul Lucrărilor Publice nu derulează proiecte pentru municipalitatea focșăneană ci doar asigură finanțarea cerută. Primăria Focșani inițiază, depune, derulează și susține financiar proiecte pentru municipiul Focșani. Mai mult decât atât, din calitatea sa de ministru, „Grindă” a blocat sumele de bani pentru străzile finanțate prin PNDL, căutând nod în papură lucrărilor, care nici nu fuseseră recepționate, pentru a justifica acest blocaj.

Mizerie și paragină la imobilele deținute de firma lui Grindă

Dovezi ale calităților de „bun gospodar” sunt și imobilele deținute de firma de mase plastice în Focșani, precum monumentul istoric Casa Blum și sediul fabricii. Clădirea monument istoric Casa Blum se află într-o stare jalnică iar focșănenii care trec zilnic pe acea stradă știu nu s-a schimbat nimic de ani de zile. Casa Blum este monument istoric și zeci de ani a funcționat ca sediu al Grădiniței 6 din municipiu. Acum, curtea este abandonată, cu gunoaie și resturi ce zac de ani de zile. În lipsa oricăror lucrări de întreținere, acest monument istoric se va degrada treptat și va avea soarta clădirii fostului Palat al Copiilor, respectiv Casa Macridescu de pe Cuza Vodă. Modul în care nu este îngrijit acest monument istoric a fost reclamat în ultimii ani de către focșăneni, oamenii atrăgând atenția asupra felului în care „ar fi putut arăta Focșaniul astăzi dacă s-ar fi aflat pe mâna individului”.

„O privire aruncată peste gardul acestei case efectiv te înspăimântă. O curte abandonată, sufocată de mizerie, plină de gunoaie și resturi ce zac de ani de zile, excremente și buruieni înalte de 3 m, un gard ce stă să cadă din cauza fundației afectate, o alee prin care crește iarba și o casă cu o arhitectură minunată dar cu pereții decopertați și murdari. În loc să o restaureze și să o dea ca exemplu de bună practică, păcăliciul îi calcă istoria în picioare și o lasă să se deterioreze pe zi ce trece. Dacă ne gândim că și curtea firmei sale e la fel de mizerabilă, nici nu vrem să ne gândim ce e în interiorul acestor clădiri. Așadar, vă invit să faceți cunoștință cu „monumentul istoric” administrat de deputatul PNL de Vrancea și să le arătați, când treceți pe lângă acest imobil însoțit de familie sau prietenii, cum are grijă fostul candidat la Primăria Focșani de un bun al lui. RUȘINE!!”, scria focșăneanul Remus Cristea pe pagina de facebook în urmă cu trei ani de zile.

Între timp, odată pe an sunt tăiate buruienile din curte dar nici un semn de grijă pentru păstrarea acestui monument istoric din centrul Focșaniului. La fel se întâmplă la fabrica de mase plastice a deputatului, cu o curte neîngrijită, cu deșeuri, gunoaie. ca și cum nu ar lucra nimeni la societatea respectivă sau nu ar avea banii necesari pentru o minimă curățenie.

Acest individ, care nu-și poate gospodări curtea proprie, vrea să gospodărească un întreg municipiu!

Este clar însă că focșănenii vor vota un primar, nu o Grindă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?