Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

VIDEO și GALERIE FOTO: Baschet U 18: Focșănenii s-au ținut de cuvânt: sunt campionii României!

  • Sâmbătă, 19 septembrie, în finala Campionatului Național, CS 2007 LPS Focșani – Agronomia București 71-51 (17-17, 13-9, 17-8, 24-17)
  • Vineri, 18 septembrie, CSM 2007 LPS Focșani – CSU Sibiu 45-36 (12-12, 13-11, 12-5, 8-8)
  • Petruț Mihai: ”Este primul titlu de campioană la juniori după cinci medalii de argint. Este cel mai important moment din viața mea de antrenor!”

Ei sunt campionii!

Jucătorii CSM 2007 LPS Focșani: Denis Miron, David Antonescu, Theodor Crăciun, Alexandru Bratosin, Alexandru Duță, Rareș Cristea, Dragoș Cristea, Cristian Bîra, Valeriu Dima, Andrei Brumaru, Alexandru Brumaru, Mario Balaban, Denis Nacu, Albert Miheci.

Staff-ul tehnic: Petruț Mihai – antrenor principal, Florin Munteanu – antrenor secund, respectiv Ștefan Munteanu – preparator fizic.

Cum a fost la Ploiești!

Echipa de baschet U 18 a CSM 2007 LPS Focșani a devenit campioana României, ediția 2019-2020, după ce a dispus într-un meci cu caracter de finală de Agronomia București, sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 11:15, la Ploiești. Scor, 71-51 (17-17, 13-9, 17-8, 24-17). Concludent pentru raportul din teren al celor două competitoare. Focșănenii veneau la ultimul meci al Turneului final după ce, cu o zi mai devreme, câștigaseră cu 45-36 (12-12, 13-11, 12-5, 8-8) partida cu CSU Sibiu, formație ce fusese întrecută la mare diferență de Agronomia, joi, în prima zi a competiției, cu un copleșitor 65-33. O comparație a scorurilor cu care îi depășiseră cele două echipe pe sibieni îi dădea ca favoriți pentru jocul de sâmbătă pe bucureșteni. Mai cu seamă că focșănenii arătau că nu se acomodaseră foarte bine cu condițiile de joc de pe terenul în aer liber din Parcul Municipal din Ploiești!

S-a dovedit, însă, că pentru elevii profesorilor Petruț Mihai și Florin Munteanu jocul de vineri a fost de reglare a circuitelor și a preciziei aruncărilor la coș, mai cu seamă a celor de trei puncte, cu care aveau să-și surclaseze adversarii de sâmbătă. Agronomia București, în formație și cu jucători ce deveniseră campioni la U 20, a arătat doar în primul sfert de meci că poate face față CSM 2007 LPS Focșani. După primele 10 minute încheiate la egalitate, 17-17, focșănenii s-au desprins la 4 puncte, 30-26, la capătul sfertului 2, la 13 puncte, după trei lungimi din joc (47-34), pentru a încheia cu un plus de 20 de puncte (71-51).

A fost o partidă de mare frumusețe, prin tensiune, dar și prin reușite tehnice și tactice pe care tinerii baschetbaliști ai Focșaniului le-au controlat cu siguranța formației care își cunoaște valoarea! Bravo, CSM 2007 LPS, bravo jucători, antrenori și părinți! Felicitări celor care au crezut în proiectul început cu ani în urmă și pe care l-au pus în operă cu profesionalism, încredere, tenacitate, talent! Și foarte multă muncă!

Un titlu pentru istoria baschetului focșănean!

Înainte de plecarea la turneu, profesorul Petruț Mihai îmi declarase că ”ne ducem să ieșim campioni. Am și vorbit în acest sens cu băieții care spun același lucru!”. Și s-au ținut de cuvânt. De fapt, au reușit o premieră în baschetul focșănean!

Pentru că este performanța sa împreună cu excepționalul grup de jucători pe care îi antrenează, îi dau cuvântul profesorului Petruț Mihai, care după jocul de titlu mi-a declarat: ”Este un moment deosebit. Este primul titlu de campioană obținut de o echipă de baschet juniori a Focșaniului, după cele cinci de argint de până acum. Suntem fericiți cu toții. Și este cel mai fericit moment din viața mea de antrenor!” 

O necesară precizare! Când, în urmă șapte ani, împreună cu regretatul profesor și antrenor Mircea Petrișor, Petruț Mihai a început proiectul de construire a actualei echipe, își propuseseră ca primele rezultate importante să apară la nivelul 16 ani. La termenul fixat, în 2019, echipa a urcat în turneul final U 16 pentru ca peste un an să devină campioană la U 18! Excepțional!  Este o echipă care a crescut în competiții naționale și internaționale încheiate cu rezultate foarte bune, la una dintre acestea, în urmă cu doi ani, câștigată în Estonia, atunci fiind însoțită și de primarul Focșaniului Cristi Valentin Misăilă. 

Primire de gală în Piața Unirii!

Campionilor României la baschet U 18 le-a fost făcută o primire de gală în Piața Unirii din Focșani, unde sâmbătă, la ora 18:00, au fost așteptați la coborârea din autocar de primarul municipiului, Cristi Valentin Misăilă, de directorul CSM Focșani 2007, Viorel Ciubotaru, și de o mulțime de admiratori și susținători, care i-au aplaudat în semn de apreciere a excepționalei lor performanțe! A urmat, în fața și pe treptele obeliscului din Piața Unirii prezentarea lotului de jucători și a staff-ului, a tuturor celor care au făcut posibilă creșterea echipei, asigurarea condițiilor de pregătire și prezentare în competiții! Primarul Cristi Valentin Misăilă le-a mulțumit pentru modul în care repezintă Focșaniul, făcându-i cinste, i-a felicitat și le-a urat să continue pe același drum al înaltei performanțe!

A urmat obișnuita și necesara sesiune de fotografii, ce vor rămâne mărturie a modului în care Focșaniul, repezentat sâmbătă, prin primarul Cristi Valentin Misăilă și toți ei care s-au aflat în Piața Unirii, pentru a fi alături tinerilor baschetbaliști, își onorează campionii! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?