Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Daniel Nicolaș, un primar pentru care fiecare odobeștean contează

Sute de milioane de euro au fost aduse în Odobești în cei 16 ani de mandat pe care îi numără în această toamnă primarul orașului, Daniel Nicolaș. De la începutul primului mandat, oamenii au înțeles că se poate ca și orașul viilor domnești să arate european! Acum, edilul candidează pentru un nou mandat, 2020-2024, și este o oportunitate să realizăm un bilanț al invetițiilor aduse de acesta în Odobești.

Anul 2004 a fost marcat de o investiție foarte importantă pentru toți odobeștenii, care primeau apă potabilă cu porția, câteva ore pe zi. Schimbarea echipei de administrație de la acel moment a însemnat startul pentru modernizarea, extinderea și construirea întregului sistem de captare, aducțiune și distribuție a apei potabile, precum și a sistemului de canalizare și epurare a apelor uzate. Atunci, odobeștenii au înțeles că se poate! Corvoada lipsei de apă potabilă se termina!

De la Focșani la Odobești dura o oră

2004 este și anul în care locuitorii orașului Odobești au reușit să parcurgă distanța până Focșani în mai puțin de o oră. Da! În 2004, de la Focșani și până la Odobești dura foarte mult să ajungi din cauza asfaltului plin de gropi. Daniel Nicolaș a reușit să asfalteze pentru prima oară acest drum. Tot el „a aprins“ și lumina în Odobești. În primul său mandat, au fost montate primele lămpi de iluminat public pe traseul microbuzelor.

Doi ani mai tarziu, administrația condusă de Daniel Nicolaș reușește să acceseze printr-un program european modernizarea serviciului de salubritate prin achiziționarea de autrospeciale, pubele ecologice, rampe transfer. Odobeștiul a fost astfel primul oraș care a reușit să implementeze un proiect pentru managementul deșeurilor. Datorită faptului că orașul era într-un trend ascendent de modernizare, a apărut nevoia populației de spații locative. Atunci au fost construite peste 35 de scări de bloc și au fost acordate tinerilor loturi de teren în  folosință gratuită, astfel că orașul a cunoscut o amplă expansiune dând naștere la două cartiere noi, Sturza și Tineretului.

Gaze la Odobești

Racordarea orașului la rețeaua de distribuție națională de gaze a fost realizată tot în timpul în care Nicolaș era primar în orașul Odobești. 2007 a fost și anul în care oamenii de afaceri au înțeles că Odobeștiul se așază pe harta economică a județului și că poate fi văzut ca un oraș atractiv din punct de vedere al deschiderii unei afaceri! S-au creat locuri de muncă, spații comerciale noi și facilități pentru dezvoltarea de firme noi.

Apă și canal

Parteneriatul solid dintre Primăria Odobești și Consiliul Județean Vrancea a făcut posibilă înlocuirea tuturor rețelelor de apă și canalizare din oraș, precum și construirea unei Stații de Epurare ultra-moderne. Ulterior, au apărut și parcurile, locurile de joacă pentru copii, spațiile de recreere și bazele sportive, toate acestea făcând din orașul Odobești un oraș verde. Odobeștiul era în anul 2008 singurul oraș care transforma o brutărie în cinematograf, bibliotecă și Casă de Cultură, astfel că activitățile culturale au cunoscut o dezvoltare fulminantă.

Aproape toate străzile asfaltate

Aproape toate străzile din oraș au fost asfaltate. Mai mult, chiar și în vii a ajuns asfaltul, astfel că fermierii, care sunt celula de bază a economiei orașului, au reușit să își strângă recoltele în condiții optime. Drumurile de exploatare agricolă sunt acum realitate! Din punct de vedere al reducerii infracționalității și al siguranței populației, Odobeștiul a făcut pași mari și asta pentru că toate grădinițele și școlile au fost doatate cu camere de supraveghere video, dar și zonele aglomerate. Totodată, siguranța populației este asigurată de Poliția Locală, înființată tot în mandatele primarului Daniel Nicolaș, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, care a beneficiat de un plan integrat de dezvolatare, dotare și modernizare. Mașinile de intervenție, vechi de zeci de ani, au fost înlocuite cu autospeciale noi cu capacitate sporită de stocare și viteză de operare.

Spitalul din Odobești

Orașul Odobești s-a bucurat de existența unui Spital Orășenesc până în 2011, când o guvernare de tristă amintire a decis închiderea a 67 de astfel de unități din toată țara. La acel moment, performanțele unității spitalicești erau atât de ridicate, încât mamele din Focșani preferau să îi aducă pe cei mici la Odobești, la secția de Pediatrie. Primarul Daniel Nicolaș a primit cu dezamăgire atunci închiderea spitalului, însă precizează că a făcut nenumărate demersuri pentru reconstruirea unuia nou. „Am reușit să impunem Companiei Naționale de Investiții includerea în listă a proiectului nostru de construirea unui nou spital la Odobești. Este un moment de speranță pentru toți odobeștenii, iar pentru mine, acest deziderat trebuie să devină realitate. Cred cu tărie că, în mandatul care urmează, vom pune bazele unei clădiri care va deservi tot bazinul de pe Valea Milcovului și care va fi ridicată în conformitate cu toate standardele moderne“, ne-a spus Daniel Nicolaș.

Sportivi – campioni naționali

Un alt domeniu în care au fost marcate rezultate notabile este și cel sportiv. Infrastructura sportivă a orașului a fost completată cu două săli de sport, un stadion și va cunoaște o dezvoltare fulminantă în următorii doi ani, prin proiectele semnate deja pentru construirea și modernizarea stadionului din Odobești și a șase terenuri sintetice pentru fotbal, handbal, baschet sau tenis de câmp. Înființarea Clubului Sportiv (ACS) Odobești a permis funcționarea secțiilor de fotbal și karate de copii și juniori, precum și atv, enduro-cross și moto viteză. Astfel, au ajuns în oraș nume mari precum cel al Dariei Gănescu, campion național moto la viteză, venită din Timișoara și legitimată la ACS, dar și Florin Bârlădeanu, vicecampion național la motociclism viteză.

„Cupa Viilor Domnești“

Prin acțiunile de promovare a spoertului odobeștean, realizate prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, s-a impus pe calendarul competițional național etapa de enduro-cross la Odobești sub denumirea de „Cupa Viilor Domnești“, iar Cuman’s Dirt Spirit a devenit un brand național în rândul pasionaților de atv, care adună pe dealurile Odobeștiului și în Munții Vrancei, la fiecare ediție, peste 120 de participanți din toată țara, oferind un traseu de neînlocuit pentru aceștia.

          „Împreună, timp de 16 ani, cu binecuvântarea lui Dumnezu și încrederea voastră, am reușit să facem din orașul nostru un loc în care să îți placă să trăiești, să iubești și să crești, un loc care a devenit un cămin cald și primitor pentru toată comunitatea noastră. Am reușit în tot acest răstimp să pun în aplicare Planul de Dezvoltare al Orașului pentru că îmi pasă! Îmi pasă de tot ceea ce se întamplă în orașul în care mi-am trăit toată viața de până acum, de oamenii alături de care am crescut, m-am educat și m-am format să devin ceea ce sunt astăzi! Îmi pasă de trecutul nostru, de prezentul și de viitorul nostru! Îmi pasă de copii noștri, de condițiile în care învață ei și de șansa lor la o educație de calitate!. Îmi pasă de prietenii mei și de condițiile în care trăiesc ei în orașul nostru! Îmi pasă de părinții și bunicii noștri, de nivelul lor de trai și de sănătatea lor! Îmi pasă de tot ceea ce este în jurul meu pentru că sunt odobeștean și cunosc tot ce reprezintă «Odobești, în sufletele noastre!», cunosc fiecare stradă, fiecare casă și fiecare familie din orașul acesta pentru că toate acestea fac parte din ființa mea și îmi pasă pentru că «Fiecare odobeștean contează!»“, ne-a declarat primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș.

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?