Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Sorin Grindeanu: Măsurile pentru începerea anului şcolar au fost luate de autorităţile locale; Guvernul nu a ajutat cu nimic

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat joi că Guvernul nu a ajutat ”nici măcar cu un leu” autorităţile locale pentru a lua măsurile necesare începerii anului şcolar. „Având în vedere că PSD are foarte mulţi primari şi preşedinţi de consilii judeţene, în Consiliul Politic Naţional al partidului, discuţiile principale ale şedinţei au vizat deschiderea şcolilor, măsurile luate de către autorităţile locale, pe care, de altfel, a picat absolut totul. Guvernul Orban nu i-a ajutat cu absolut nimic, dimpotrivă, a venit cu foarte multe măsuri aberante, de neaplicat. Primarii şi preşedinţii de CJ şi-au făcut treaba, fiecare s-a gospodărit aşa cum a putut, pentru că Guvenul nu le-a dat nici măcar un leu”, a spus Grindeanu, la finalul şedinţei CPN al PSD.

El a adăugat că Guvernul PNL „nu a fost în stare nici măcar să dea o ordonanţă de urgenţă prin care şcolile să poată să facă angajări”. „Am făcut noi acest lucru în Parlament săptămâna aceasta, dar este foarte târziu. Cu patru zile înainte de începerea şcolilor Guvernul nu şi-a îndeplinit obligaţiile, deşi a avut toată vara la dispoziţie, nu pot spune că au fost luaţi prin surprindere. Nu sunt tablete, nu sunt măşti, nu sunt testări pentru profesori şi în foarte multe cazuri nu sunt manuale”, a afirmat Grindeanu.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PSD a declarat că situaţia în agricultură „este tragică”, iar pentru PNL „tot ceea ce este produs în România nu este bun”. „Nouă ne este clar un lucru – pentru PNL tot ceea ce este produs în România nu este bun. Situaţia în agricultură este tragică. De luni de zile Guvernul Orban promite fermierilor sprijin, dar doar îi duce cu vorba. Fermierii au ajuns să îşi strige disperarea în stradă. Este de neconceput ca în condiţiile actuale, în plină pandemie, dată fiind importanţa majoră a siguranţei alimentare, Guvernul să nu facă absolut nimic. Toate ţările din Uniunea Europeană au ajutat masiv agricultura, doar la noi ministrul Oros stă prin festivaluri, am văzut că zile trecute a fost la ‘Festivalul porumbului’ din Ialomiţa”, a spus Grindeanu la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD. El a adăugat că „o să ajungem să cumpărăm la preţuri exorbitante tot ceea ce le va prisosi altora”, în condiţiile în care deja preţurile la legume şi fructe „sunt cu aproximativ 25% mai mari”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?