Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

VIDEO: Marian Oprișan, interviu la “ADEVĂRUL LIVE”: Părinții sunt extraordinar de îngrijorați, dar între doamna Anisie și domnul Grindă nu-i nicio diferență!

continuare din ediția de vineri

Președintele Consiliului Județean și al PSD Vrancea, Marian Oprișan, a acordat în urmă cu câteva zile un interviu pe platforma „Adevărul Live”.

Reporter: La capitolul probleme, pentru că tot mi le-ați menționat, aș vrea să vă întreb ce vă spun primarii din teritoriu referitor la fonduri, pentru că au fost foarte multe nemulțumiri, uneori chiar primari liberali au avut nemulțumiri, referitoare la fondurile care au venit spre aceștia, pentru a asigura cheltuielile privind pandemia. Și acum ne uităm că vor începe școlile și doamna ministru a învățământului ne-a comunicat că ține de primării să asigure acele măști și toate substanțele necesare pentru partea de asigurare a securității școlilor.

Marian Oprișan: Domnule Eremia, dragi vrânceni, dragi români, asta era ultima problemă, despre care voiam să vorbesc și este cea mai gravă! Este problema copiilor noștri, copiilor vrâncenilor, copiilor românilor, care urmează să meargă la școală! Este o debandadă și o degringoladă totală, nimeni nu știe cum și ce se va întâmpla, trebuie să ținem cont de faptul că în România guvernul a dat chix, a ratat complet și a condus într-un mod dezastruos criza pandemică de coronavirus.

Noi, autoritățile locale, consiliile județene și primăriile am cheltuit o grămadă de bani cu combaterea coronavirusului, da, bani pe care nu ni-a dat guvernul nicio secundă. Guvernul s-a împrumutat de 100 miliarde până în acest moment crescând gradul de îndatorare a țării într-un mod în care nu l-a mai crescut nimeni, 100 de miliarde care nu știm unde sunt și ce au făcut cu ei, 100 de miliarde care înseamnă că ne-au îndatorat pentru două-trei generații de aici înainte.

Și în același timp nu au mărit pensiile, nu au dublat alocațiile, n-au mărit salariile profesorilor, n-au făcut decât nenorociri! Adică au furat cu acte în regulă, așa cum spune în raportul Curții de Conturi, în timpul pandemiei, UNIFARM-ul și cu clienții lor politici.

Revenind la subiectul deschiderea anului școlar, autoritățile locale nu au banii necesari care să asigure o educație sănătoasă și o educație în siguranță, în școlile din județul Vrancea și din România. Și mai mult decât atât, părinții sunt extraordinar de îngrijorați, cu declarația pe propria răspundere, cu faptul că va fi luat copilul cu febră din școală și dus la spital sau cine știe unde îi duce capul pe PNL-iști să-i ducă pe copii. Sunt o grămadă de lucruri în degringoladă! Dar ce să te aștepți de la un ministru că doamna Anisie? Ea a spus clar, le pune «pepsiglas» la copii și a rezolvat problema! Restul, e problema autorităților locale! E foarte ușor să aruncăm responsabilitățile. Când tu ai guvern, ai și banii, și pârghiile, responsabilitatea o arunci pe autoritățile locale. Între doamna Anisie și domnul Grindă nu-i nicio diferență!

Reporter: O să revin eu cu o precizare, ca să fiu avocatul diavolului. Au mărit pensiile dar cu 14%, nu cu 40% cât trebuia și cât era scris în lege, iar alocațiile cu 20%, nu au fost dublate. Deci….

Marian Oprișan: Domnule Eremia, eu sunt avocatul vrâncenilor și românilor! Pentru că suntem un stat democratic, în România ar trebui să primeze supremația legii. Legile statului român, făcute de PSD, în parlament, spun clar că trebuia să mărească pensiile cu 40% și să dubleze alocațiile și să mărească salariile profesorilor. Niște mincinoși ordinari!

Reporter: Care sunt proiectele pe care vreți să le implementați în următorii ani, că mă gândesc că în această campanie ați venit și le-ați spus celor din comunitatea dumneavoastră, uitați-vă, astea sunt trei proiecte sau cinci proiecte pentru care eu merit un nou mandat.

Marian Oprișan: Domnule Eremia, în primul rând eu vreau să finalizez împreună cu echipa mea de la PSD, toate proiectele pe care le-am început, pentru că avem sute de proiecte începute și care trebuie duse la final! Ca drept dovadă, trebuie să terminăm canalizarea, epurarea, apele uzate și modernizarea rețelelor de apă la toate localitățile județului Vrancea. Trebuie să finalizăm, pentru că mai avem din 600 de kilometri, mai avem vreo 80 de kilometri de drumuri din comune, mă refer la drumurile județene. Trebuie să finalizam toate drumurile județene ca să avem și noi drumuri județene moderne pentru că în mandatul meu s-au modernizat și reabilitat peste 400 km de drum județean. Vrem să facem un spital nou și cred că e cel mai important proiect la care eu țin cu toată puterea și cu toată determinarea mea pentru că vrâncenii merită un spital nou, cu personal medical calificat, cu medici de excepție, cu asistente și infirmiere care să se poarte ca mamele pacienților pentru că de multe ori avem de suferit din cauza comportamentului cadrelor medicale. Nu e suficient să avem aparatură medicală de 35 de milioane euro, așa cum am introdus în actualul spital în ultimii 3 ani și jumătate. Am modernizat interiorul spitalului existent, dar din păcate comportamentul personalului spitalului județean, de multe ori, lasă de dorit și cetățenii ne ceartă, deși nu-i responsabilitatea mea. V-am spus, spitalul se află în subordinea Ministerului Sănătății.

Eu am făcut două mari promisiuni, dar le-am făcut în speranța că guvernul PSD va rezolva această problemă. Din nefericire, nu am reușit decât să conving guvernul PSD în anii 2017-2018 să pornească documentațiile pentru autostrada Moldova și iată că Studiul de fezabilitate s-a încheiat, urmează proiectarea și execuția autostrăzii, a porțiunii de autostradă Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău. Sigur că ne-am dori un aeroport la Focșani. Unii vorbesc cu liberalii, care mint de îngheață apele. Vrem să fie ca la Cluj, vrem să fie ca la Oradea, dar la Cluj există aeroport, dar la Oradea există aeroport, comuniștii au făcut acolo aeroporturi. La 600 km linie dreaptă de Sevastopol, Rusia, fără autostradă, fără aeroport, indiferent cât ar minți liberalii pe cetățeni, nu vine niciun investitor. Niciun investitor nu este prost să plătească 500, 600, 700 de km în plus, per produs, ca să facă investiții în județul Vrancea, în Vaslui, Bacău sau Botoșani.

Marian Oprișan s-a arătat convins că stânga unită va câștiga alegerile parlamentare, „pentru că PNL nu a făcut absolut nimic, numai rău cetățenilor României, nu sunt în stare să-și țină niciuna dintre promisiuni și, v-am spus, îi domină răutatea, aroganța și în special minciuna”. „Ei continuă în acest fel cu dezastrul pe care l-au făcut în România, uitați-vă la ce s-a întâmplat în ultimele 9 luni, eu sunt convins că o alianță de stânga unită va câștiga alegerile parlamentare și va desemna un guvern care să repare tot ce au distrus PNL-iștii și să aducă cetățenii României pe plus, să aducă țara pe plus, așa cum a făcut-o de fiecare dată, atunci când PSD a fost la guvernare”, a precizat președintele Consiliului Județean și al PSD Vrancea.

Reporter: Și cine ar putea să unească această stânga? Adică cine să ajungă în înțelegere? Poate Marcel Ciolacu să ajungă la o înțelegere cu Ponta și cu alte forțe de stânga, sau care ar fi acei lideri care să bată palmă? Pentru că până la urmă este nevoie de niște oameni să se pună la masa discuțiilor și să decidă un proiect.

Marian Oprișan: Partidele sunt conduse de echipe, nu de dictatori, Ciolacu nu poate singur să facă acest lucru. Echipa de conducere a PSD împreună cu echipa de conducere a PRO România, împreună cu echipa de conducere a Partidului Puterii Umaniste, împreună cu ALDE trebuie să facă o coaliție serioasă de stânga care să salveze România, practic care să o readucă acolo unde merită, să fie o țară prosperă și o țară care-și respectă propriile valori, nu o țară care stă în genunchi, o țară care plătește sute de milioane unor clienți politici, o țară care dă bani multinaționalelor, o țară care are mai multă grijă de străini decât de români.

Reporter: Pentru că am vorbit de PSD și de PRO România, de ce nu îl regăsim pe Marian Oprișan în echipa Ciolacu de la ultimul Congres? Nu ați vrut să candidați sau din alte motive?

Marian Oprișan: Nu, nu am vrut să candidez pentru că eu am gura mai mare, m-am săturat să fiu minoritar…în idei și atunci am zis să lăsăm o altă garnitură de colegi potenți și serioși să conducă destinele partidului către victorie.

Reporter: Care este relația cu Bucureștiul, în acest moment? Mă refer cu conducerea din Kiseleff?

Marian Oprișan: Am o relație extraordinar de bună cu conducerea PSD.

Reporter: Pentru că nu v-am mai văzut în ultimul timp și pe la sediul partidului și în declarații, așa cum se întâmpla în urmă cu 2-3 ani…

Marian Oprișan: Domnule Eremia, acum dumneavoastră știți, eu puteam să fiu senator, deputat, ministru, de câte ori aș fi solicitat acest lucru. Numai că eu nu am solicitat aceste lucruri, nu mi le-am dorit. Eu toată viața mea am pus-o în slujba vrâncenilor mei dragi, am pus-o în slujba județului Vrancea și în ultima perioadă am stat foarte, foarte mult în județul Vrancea și am pus la punct toate investițiile pe care le-am pornit în județul nostru.

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?