Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: Romeo Vulpe, primarul de cinci stele de la Tănăsoaia

Primarul Romeo Vulpe este candidatul Partidului Social Democrat pentru Primăria comunei Tănăsoaia. Edilul comunei este unul dintre primarii vrânceni de cinci stele, care au fost premiați de Asociația Comunelor din România pentru activitatea desfășurată în administrația publică locală. În perioada celor cinci mandate de primar al comunei Tănăsoaia, Romeo Vulpe a avut ca prioritate realizarea infrastructurii în toate satele comunei. Proiectele au fost realizate cu fonduri de la bugetul local, fonduri guvernamentale și proiecte europene.

În ultimul mandat au fost asfaltate drumuri în satele Nănești, Feldioara iar pentru următorii patru ani este pregătită asfaltarea drumurilor în satele Costișa, Galbeni, Călimăneasa și Covrag. De menționat că în mandatele primarului Romeo Vulpe au fost asfaltate drumurile Tănăsoaia-Feldioara, Tănăsoaia – Costișa, Tănăsoaia – Călimăneasa, DC 18 Feldioara-Covrag, DC 72 Vladnicu de Sus, DC 461 Costișa de Sus, DC 81, DC 106 Feldioara. O atenție specială a fost acordată unităților de învățământ, cu școlile de la Galbeni, Covrag, Călimăneasa, Costișa.

De asemenea, printre realizările din ultimul mandat se numără realizarea de cărți funciare gratuite în satele Tănăsoaia, Călimăneasa și Costișa de Sus. „Vă propun să fiți alături de noi, de echipa Partidului Social Democrat, pentru a continua obiectivele de investiții începute și pentru a realiza alte proiecte care vor dezvolta comunitatea noastră. Vă așteptăm la vot! Vă cer sprijinul și votul de încredere pentru președintele Marian Oprișan și echipa de consilieri PSD, vă cer sprijinul și votul de încredere pentru Consiliul local al comunei Tănăsoaia. Doar împreună cu echipa social democrată, comuna Tănăsoaia va continua să se dezvolte în următorii ani!”, a spus primarul Romeo Vulpe.

Edilul și-a propus în următorul mandat să facă demersuri pentru realizarea alimentării și distribuției de gaze naturale în comuna Tănăsoaia, să realizeze un loc de joacă pentru copii în satul Feldioara, ce va fi amplasat pe terenul deținut de Primăria Tănăsoaia în curtea Școlii vechi, și să fie amenajată o bază sportivă în satul Tănăsoaia. Nu în ultimul rând, va fi continuată realizarea de cărți funciare gratuite pentru cetățenii comunei Tănăsoaia, pentru locuitorii din satele Galbeni, Vladnicu de Sus, Feldioara și Covrag.

Primarul Romeo Vulpe spune că nu a văzut nicio propunere nouă de investiție din partea contracandidaților la Primărie. „Analizând «oferta electorală» a contracandidaților la Primărie, constat că nu vin cu nici o propunere nouă ci doar «împrumută» din proiectele ce se află în derulare deja! Lucrările în curs de execuție nu pot fi oferta de campanie a candidaților nou înscriși! Parte din propunerile lansate în programul meu au fost copiate și de alți candidați!, a spus primarul Romeo Vulpe. Acesta a adăugat că lista candidaților liberali cuprinde foști membri PSD. „Reprezentantul PNL a racolat foști membri PSD care aveau proiecte europene finanțate prin AFIR și i-a pus pe lista candidaților liberali”, a precizat candidatul PSD.

Drum modernizat de Consiliul Județean

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a semnat, în luna iunie, ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Modernizare DJ 241A limită judeţ Galaţi – Feldioara – Limită judeţ Bacău, km.5+000-19+450, L=14,45 km ( respectiv 14,70 km conform Documentatiei de avizare a lucrărilor de intervenție) comuna Tănăsoaia, comuna Corbiţa, judeţul Vrancea”.

Vor fi realizate lucrări de reabilitare și modernizare a drumului județean pe o lungime de 14,70 km, după cum urmează: – lucrări de terasamente; – lucrări la structura rutieră; -execuția unei structuri rutiere suple dimensionate corespunzător traficului de perspectivă și verificată la îngheț- dezgheț; – îmbunătățirea scurgerii apelor în lungul drumului prin prevederea unui sistem eficient de colectare a apelor din precipitații; – înlocuirea podețelor cu diametri și deschideri mai mici de 2 metri, precum și repararea unor podețe existente inclusiv amenajări amonte și aval; – sporirea siguranței circulației prin prevederea de dispozitive de protecție a drumului, în principal parapete metalice cu nivel de protecție corespunzător; – semnalizarea marcajelor; – amenajarea zonei de traversări atât pentru pietoni, cât și pentru persoane cu handicap locomotor.

Valoarea totală a investiției este 41.162.352,19 lei, cu TVA inclus (echivalentul a 8. 575.490 euro). Obiectivul de investiții este finanțat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II 2017-2020, iar termenul de execuție este de 30 de luni, de la data semnării ordinului.

Investiții realizate de primarul Romeo Vulpe în mandatul 2016-2020

  • Modernizare și reabilitare clădire dispensar uman Tănăsoaia

  • Asfaltare 2 km drum în satul Nănești

  • Asfaltare 400 metri de drum în satul Feldioara

  • Demararea lucrărilor privind modernizarea și extinderea școlii Feldioara

  • Balastarea anuală a drumurilor comunale rămase neasfaltate

  • Modernizarea rețelei electrice prin înlocuirea stâlpilor de înaltă și joasă tensiune între satele Feldioara și Covrag

  • Realizarea rețelei de iluminat public cu LED în satel Tănăsoaia, Feldioara, Galbeni și Vladnicu de Sus

  • Dotarea primărie cu buldoexcavator

  • Demararea lucrărilor privind execuția rețelei de apă și canalizare în satele Feldioara și Covrag

  • Acordarea de servicii de îngrijire la domiciliu persoanelor vârstnice prin intermediul APDL

  • Realizarea de cărți funciare gratuite în satele Tănăsoaia, Călimăneasa și Costișa de Sus – vor putea fi ridicate în perioada următoare

  • Întocmirea Planului Urbanistic General al comunei Tănăsoaia

  • Întocmirea nomenclatorului stradal-atribuire nume străzi și numere gospodării

  • Asigurarea confortului elevilor în școli pentru desfășurarea activității în condiții optime

Proiectele de investiții ale primarului Romeo Vulpe pentru mandatul 2020-2024

  • Întocmire studiu de fezabilitate, proiect tehnic și începerea lucrărilor la:

– rețea de gaz metan în comuna Tănăsoaia

– loc de joacă pentru copii în satul Feldioara

– amenajare bază sportivă în satul Tănăsoaia

– asfaltarea drumurilor rămase de executat în satele Costișa, Galbeni, Călimăneasa și Covrag

  • Realizarea de cărți funciare gratuite pentru cetățenii comunei Tănăsoaia – satele Galbeni, Vladnicu de Sus, Feldioara și Covrag

  • Continuarea lucrărilor privind modernizarea și extinderea școlii Feldioara

  • Continuarea lucrărilor privind rețeaua de apă și canalizare în satele Feldioara și Covrag

  • Continuarea lucrărilor de asfaltare în satul Nănești

  • Continuarea modernizării rețelei de iluminat cu LED în satele Călimăneasca, Costișa, Covrag și Nănești

  • Modernizare/construire sediu nou Primărie

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?