Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: REVOLTĂTOR! În timp ce Vrancea are 5 focare de Covid, dintre care două la Spitalul Județean, șefele de la DSP și spital strâng semnături pentru PNL

Cinci focare de COVID-19 active se înregistrează, în prezent, în judeţul Vrancea, dintre care două la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) “Sf. Pantelimon” Focşani, în secţiile de Psihiatrie şi Boli Infecţioase, potrivit DSP Vrancea, arată stirileprotv.ro. ″În prezent, la nivelul judeţului Vrancea se înregistrează cinci focare active de COVID-19. Două focare se manifestă la SJU Focşani, unul la o primărie din judeţ, altul la o societate comercială şi un focar la un ocol silvic”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu.

Într-o declarație din care nu se înțelege mare lucru, prefectul de Vrancea, Gheorghiţă Berbece, admite că “la spitalul din Focşani, sunt nişte probleme”, dar afirmă că „ele nu depăşesc media”. „Spitalul are şi epidemiolog care poate să facă ancheta epidemiologică, şi trebuie să o facă, şi sper să o fi făcut la timp, şi să dispună măsurile care se impun, respectiv testarea cadrelor medicale, revizuirea circuitelor, identificare cauzelor care au dus la acele infectări, astfel încât să scadă numărul infectaţilor în zonă”, a precizat Berbece.

Numai că, potrivit surselor noastre, epidemiologul Spitalului Județean, dr Diana Stoica, este în concediu, iar managerul interimar Codruța Neagu, ruda prefectului PNL-ist, este ocupată în ultimele zile cu strângerea de semnături pentru candidaturile liberalilor la alegerile locale din 27 septembrie. De parcă n-ar fi fost de ajuns, directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, medicul epidemiolog Janina Nicoleta Lazăr, este și ea în plină campanie electorală, pozându-se cu noile „achiziții” pentru partid și strângând, la rândul ei, semnături pentru candidații PNL.

În timp ce doamnele directoare îmbracă rochițe și defilează pe scena politică, Vrancea a ajuns ieri la 1859 cazuri confirmate (total), 32 cazuri nou confirmate, 47 probe pozitive la retestare și 87 de morți. În spitalele de la Focșani și Adjud se află internați 167 de pacienți, dintre care doisprezece la secția ATI, șase la Focșani și șase la Adjud.

Cum a ajuns însă Spitalul Județean să aibă două focare de Covid, în condițiile în care în urmă cu numai două săptămâni, Codruța Neagu – studentă, stomatolog de Păunești, rudă de prefect și manager – se lăuda că sunt doar două cazuri în tot spitalul? Să-i fi scăpat porumbelul lui Silviu Stanciu, angajat de urgență la DSP, după ce filmase evenimentele de partid? Să fie de fapt vorba despre faptul că nici măcar nu sunt testate cadrele medicale și nu sunt efectuate anchete epidemiologice, fapt care a dus la o stare generalizată de nemulțumire? Să fie situația, așa cum bănuiam de fapt, mult mai gravă decât reiese care și din cifrele care ne situează într-un nefericit top al județelor cu cele mai multe cazuri de infectări?

Ce raportează Spitalul Județean? Ce raportează DSP-ul? Și cine gestionează, de fapt, această enormă criză? Pentru că DSP-ul testează pe criterii doar de ei știute, ajungând cu întârziere la anumite instituții care nu sunt sub stăpânirea PNL sau refuzând chiar testarea, Codruța Neagu îi acuză că mint pe vrâncenii care merg să se testeze la Spitalul Județean, iar tot sistemul public de sănătate stă în singurul aparat de testare de la DSP, în timp ce aparatul cumpărat cu fonduri de la Consiliul Județean nu a fost pus în funcține nici la trei luni de la achiziționare.

În timp ce oamenii sunt îngrijorați de sănătatea lor și a celor dragi, de siguranța locurilor de muncă, de felul în care copiii vor parcurge viitorul an școlar, liberalii, de la parlamentarii lor la șefii de instituții numiți pe criterii politice, sunt preocupați de alegeri. Este un cinism care îi caracterizează, dar care duce Vrancea spre dezastru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?