Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Vasile Carnariu este noul președinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate

Vasile Carnariu a fost numit în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. Decizia semnată de prim ministrul Nicolae Ciucă a fost publicată, astăzi, în Monitorul Oficial. Vasile Carnariu a fost director al Direcţiei pentru Coordonarea Agenţiilor de Plăţi în Ministerul Agriculturii, dar și director al APIA Vrancea. De asemenea, el a fost consilier județean din partea PSD.

Născut în județul Neamț, Vasile Carnariu a absolvit, în 1989, Facultatea de Tehnologia și chimia produselor alimentare și tehnică piscicolă Galați. Atunci, a primit repartiție la IMPPF – Morărit și Panificație Vrancea, ca inginer stagiar. A lucrat și la Panciu, unde era o fabrică de biscuiți. A fost numit apoi inginer șef.

Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) a fost înființată în anul 2016, este finanțată din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat. Agenția funcționează în subordinea Ministerului Mediului. Scopul ANANP este administrarea unitară și eficientă a ariilor naturale protejate și conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?