Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Gimnastică – La mulți ani fericiți, Ana-Maria Bărbosu și Iulia-Florentina Trestianu!

  • Cele două gimnaste campioane au împlinit 14 ani 

          Ana-Maria Bărbosu și Iulia-Florentina Trestianu, două minuni de fete. Două dintre vârfurile generației lor în gimnastica românească. Două prietene, colege la Centrul Național Olimpic pentru Junioare de la Deva unde învață carte – au terminat a șaptea și au trecut cu note foarte bune într-a opta – și unde se pregătesc pentru a-și transforma harul în performanțe de înalt nivel. Le-am întâlnit, ieri – încântătoare surpriză – la Clubul Sportiv Școlar de Gimnastică din Focșani unde au fost inițiate și au urcat în acest frumos sport până la nivel de campioane fiind elevele profesorilor antrenori Daniela Trandafir și Cezar Stoica, ca parte a Proiectului ”Țară, țară, vrem campioane!” inițiat de Octavian Bellu și Mariana Bitang susținut de OMV Petrom, după care au fost convocate la Lot. Făcuseră, ieri, o pauză obligatorie în pregătire. Pentru că au implinit 14 ani în acest iulie – o fi zodia campioanelor?, la câteva zile una de alta, au venit acasă, la Focșani, să-și scoată buletinul – cartea de identitate de la Evidența Populației. A fost un fel de botez al intrării într-o altă etapă a vieții pe care Ana și Iulia și-o doresc plină cu sănătate și bucurii. Le-am întrebat cum se simt și mi-au spus că foarte bine. Că au un program de pregătire dens și că le este dor de concursuri despre care nu știu – și probabil că nimeni nu poate spune cu exactitate – când vor fi. Federația Română de Gimnastică a anunțat un calendar, pentru luna noiembrie, astfel: 19-22, Campionatul Național Individual Open Feminin și al Reprezentativelor de Club GAF; 26-28, Campionatul Național pe Echipe și Individual al Junioarelor III (nivel 2), II și I GAF. Dacă lucrurile în materie de coronavirus vor fi în regulă în România, foarte probabil că Ana și Iulia își vor putea atunci valorifica pregătirea de vârf prin rezultate de vârf. Poate au noroc și de vreo competiție internațională…

Pentru a marca momentul reîntîlnirii cu cele două minuni de fete campioane le-am fotografiat – în fața intrării în sediul clubului – având pe față reglementara mască, dar și fără mască – având reglementara distanță. Pe holul clubului, le așteptau fericitele lor mămici, ca și fericita lor antrenoare – Daniela Trandafir. Afară era – este aprecierea mea – viitorul gimansticii românești, pe pereții din hol erau imagini cu gimnaste din mare istorie a gimansticii românești, cu marile campioane Gina Gogean și Mirela Țugurlan-Danțiș, ca și cu valoroasele lor colege din generații anterioare sau ulterioare. Le-am urat cu drag ”La mulți ani cu bucurii în fiecare zi și să le fie încărcat cu medalii drumul în gimnastica românească și internațională!”

Despre Ana-Maria Bărbosu și Iulia Florentina Trestianu, profesoara Daniela Trandafir:”Este o mare bucurie pentru mine și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru faptul că am avut ocazia să cunosc așa copii deosebiți, cu asemenea calități și cu o voință de fier în a persevera și a nu renunța la ceea ce își doresc, nici cel mai mic gând. Nu-mi vine să cred cum zboară timpul, deja vorbim despre buletin și cei 14 ani frumoși ai lor… Ne cunoaștem de când aveau 6 anișori și pot să zic că am crescut „oarecum” împreună… Le doresc să aibă încredere în ceea ce numai ele pot realiza și să fie la fel de sănătoase cum au fost și în toti acești ani. Îmi sunt foarte dragi și le iubesc. La mulți ani!”

          Este urarea, transmisă celor două campioane de profesoara lor, înainte de întoarcerea la Lotul de la Deva pentru o pregătire în care apar foarte rar pauze. Una dintre aceste pauze a fost făcută de Ana și Iulia la împlinirea minunatei vârste de 14 ani, cu scurta bucurie a venirii acasă, la Focșani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?