Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Gimnastele Focșaniului au început antrenamentele!

  • Deocamdată, viitoarele campioane lucrează la iarbă, dar este pregătită intrarea în sală

Pe scurt: la mai bine de două săptămâni după ce Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății au dat Ordinul comun 619/1077 din 12.06.2020 ”pentru aprobarea regulamentelor privind condițiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive, în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber de către sportivii de performanță, pentru reluarea activității de natație în bazinele acoperite și în aer liber din România, în vederea desfășurării de către sportivii profesioniști, sportivii de performanță și/sau legitimați a activităților de pregătire fizică organizate în spații închise, respectiv desfășurării activităților de pregătire fizică în săli de fitness și aerobic”, Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Educației și Cercetării au anunțat că permit reluarea activităților sportive (antenamente și participare la competiții oficiale) pentru cluburile sportive școlare și liceele și școlile ginaziale cu program sportiv.

Nu comemtez de ce a fost nevoie să treacă 17 zile până când șefii sportului și ai învățământului s-au întâlnit și au decis să aprobe ceea ce Ordinul comun 619/1077 permitea. E bine că au făcut-o și așa, pentru că venea vremea competițiilor și îi găsea complet nepregătiți pe sportivii elevi! Unii profesori antrenori și-au asumat – cu mari rezerve – aplicarea mai din timp a prevederilor Ordinului 619/1077, alții au lăsat copiii și juniorii în pregătirea individuală, aia, relativă, de tip online. În timp ce colegi ai lor, și parteneri de competiții, din cluburi subordonate altor autorități s-au antrenat și pînă acum fără să încalce măsurile antipandemie!

Între sportivii care au primit permisiunea să înceapă antrenamentele se află și cei ai cluburilor sportive școlare. În ce privește CSS Focșani, gimnastele, viitoare campioane sau de pe acum medaliate la concursuri naționale. Le-am întâlnit pe micuțele, talentatele și pline de importanța misiunii lor gimnaste, pe stadionul Milcovul, lucrând sub îndrumarea profesorilor antrenori Florin Roșioru – coordonatorul secției și Mirela Danțiș și pe stadionul Tineterului sub îndrumarea profesorei antrenor Daniela Trandafir. Și într-un caz și în altul, micuțele sportive nu aveau să evite dogoarea Soarelui mare încă de dimineață. Oazele de umbră erau doar pentru scurte momente de pauză. Ideal ar fi fost să poată lucra în sala lor, la aparate, nu la bârna ori solul improvizate la care le vedeti în fotografii lucrând pe două dintre fetițele care nu peste mulți ani pot fi ceea ce sunt astăzi colegele lor de club Ana-Maria Bărbosu și Iulia Florentina Trestianu. Profesorul Florin Roșioru mi-a spus că în aceste zile lucrează la elaborarea unui program pentru intrarea în sală, pe zile, ore și grupe de sportive și a unui regulament referitor la accesul în sala de antrenament. Și că, imediat după ce partea formală va fi fost îndeplinită, fetițele și antrenorii lor vor începe lucrul la aparate! ”Așteptăm cu nerăbdare deschiderea sezonului de vânătoare de medalii”, mi-a mai spus profesorul Roșioru.

Despre Ana-Maria și Iulia Trestianu, pregătite la CSS Focșani de Daniela Trandafir și Cezar Stoica, doar că se află de mai bine de trei săptămâni la Centrul Național Olimpic pentru junioare de la Deva unde se antrenează pentru viitoarele competiții, după ce, din martie, au lucrat individual acasă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?