Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Handbal, Liga Națională – Inter stânga rus pentru CSM Focșani 2007!

  • Roman Makrishin vine de la HC Kaustik Volgograd unde a fost golgeter

Formația de handbal de Ligă Națională a CSM Focșani 2007 a mai transferat, după sârbul Filip Marjanovic – un jucător de foarte bună calitate – interul stânga rus Roman Makrishin. Noul jucător al Focșaniului a semnat cu CSM 2007 pentru următoarele două sezoane și vine de la HC Kaustic Volgograd unde a fost principalul marcator, cu 129 de goluri în sezonul 2015-2016, 188 goluri în 2016-2917, 102 goluri în 2017-2018, 230 goluri în 2018-2019 și 168 de goluri în 2019-2020 în care a evoluat în toate cele 22 de meciuri disputate din cele 28 programate. Are o productivitate remarcabilă în atac – 168 de goluri din 294 de aruncări la poartă, cu 77 la sută eficiență de la linia de 9 metri, cu 74 la sută din poziția de inter stânga, 73 la sută de la 7 metri. Marchează relativ mult și din extrema dreaptă sau stângă ori din contraatacuri. A fost golgeter al Superligii Rusiei! A fost coleg de echipă cu un al veritabil golgeter, Vitali Komogorov, pe care spectatorii focșăneni l-au văzut în Polivalentă jucând și marcând pentru Dinamo București.

Roman Makrishin este un jucător înalt, are 1,98 metri și 80 de kilograme. S-a născut la 14 noiembrie 1993 la Kazan, unde a și început să joace handbal, ca fiu al unui jucător, ulterior antrenor al echipei orașului și secund al Naționalei de tineret a Rusiei. Adevărata împlinire în handbal a cunoscut-o la Volgograd, ca jucător al formației locale Kaustik pentru care a evoluat din 2012 până în acest an și cu care avea contract până în 2021. Este căsătorit, are un copil.

Este un jucător care, așa cum se definește într-un interviu acordat unui site de specialitate din Rusia, nu a avut ”o decolare rapidă”, dar în ultimii ani a ”explodat” ”în primul rând prin muncă” și datorită antrenorilor și încrederii pe care aceștia i-au arătat-o și care i-au acordat timp să joace. Iar el a încercat să profite la maximum de posibilitatea oferită și să rămână ”în fruntea lunetiștilor”. Om de echipă, spunea în acel interviu că nu este important ca el să fie cel mai bun marcator, ci ca echipa să câștige! Este obișnuit să joace în fața unor săli cu public n umeros, așa cum cea de la Volgograd unde ”majoritatea spectatorilor sunt angajați ai uzinei Kaustik” și care au iubit și continuă să iubească handbalul. Înțelegând cât de important este publicul, este de așteptat ca și în fața senzaționalilor suporteri focșăneni să joace la fel ca la Volgograd. Și, de ce nu, să fie golgeter și în România. Dacă nu al Ligii, măcar al interilor stânga din campionatul României!

După ce a semnat cu noua sa formație, Roman Makrishin mi-a declarat: ”Pentru mine, acest transfer este o nouă etapă în cariera mea și o nouă provocare. Vreau să-mi încerc mâna într-un nou campionat pentru mine. CSM Focșani 2007 este o echipă bună și ambițioasă, cu un antrenor valoros. Vreau să o ajut să ajungă în play-off și să concureze pentru locuri din partea de sus a clasamentului!”

Sursa foto: Roman Makrishin și Russhandbal.ru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?