Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Lămuriri privind ligitiul dintre Consiliul Județean și prestatorul lucrărilor executate la Crângul Petrești

Consiliul Județean a transmis un comunicat de presă în care aduce lămuriri privind „ligitiul dintre Consiliul Județean Vrancea și prestatorul lucrărilor executate la Crângul Petrești”.

Astfel, conform sursei citate, „în anul 2013, autoritatea județeană a identificat o sursă de finanțare, fonduri europene din Programul Operațional Regional, și a depus proiectul cu titlul „Amenajarea ariei natural de interes local Crang Petresti și îmbunătățirea infrastructurii de acces”. Contractul de finanțare a proiectului a fost încheiat în iunie 2015, anul închiderii exercițiului financiar al UE 2007 – 2013, iar în august 2015 a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, până la finalul anului fiind rambursate cheltuieli în valoare de 5.690.432, 34 lei din fonduri europene, din valoarea totală a proiectului 21.228.419,25 lei.

Astfel, după data de 1 ianuarie 2016, UAT Județul Vrancea a suportat cheltuieli în valoare de 15.651.795,55 lei din bugetul județului, deși investiția putea fi realizată fără a fi necesară accesarea fondurilor europene.

În ciuda faptului că Asocierea SC Recon și Doje SRL nu a respectat graficul de execuție asumat prin contract, Consiliul Județean Vrancea a reușit să atragă fonduri pentru o parte din lucrările executate, degrevând astfel bugetul județului de susținerea întregii valori a proiectului.

Acesta este motivul pentru care am cerut în instanță în contradictoriu cu executantul lucrării plata prejudiciului cauzat prin neexecutarea contractului”, precizează Biroul de Presă al Consiliul Județean Vrancea.

Vă reamintim că, inițial, lucrările la proiectul de amenajare a Crângului Petrești au fost blocate după ce primul câștigător al licitației, organizată în anul 2015, a reziliat unilateral contractul. Inițial, licitația a fost câștigată de asocierea Recon&Doje, Garden Center Grup și Total Strada. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 21 august 2015 iar firmele trebuiau să finalizeze lucrările până la 30 decembrie 2015, lucru care nu s-a întâmplat. Ulterior, în 15 ianuarie 2016, contractul cu asocierea Recon&Doje a fost reziliat la notificarea unilaterală a executantului, cu toate că, prin contract, acesta își asumase realizarea din fonduri proprii a lucrărilor care nu ar fi fost executate până la sfârșitul anului 2015. Iar în momentul rezilierii erau realizate doar 28,6% din lucrări. În acest context, Consiliul Județean a dat în judecată asocierea Recon&Doje pentru a recupera prejudiciul creat prin neexecutarea la timp a lucrărilor prevăzute în contract. „Asocierea care a câștigat prin licitație publică acest contract nu a respectat prevederile contractuale de la proiectul de amenajare a ariei de interes Crângul Petrești. Nu a terminat lucrările la termenul contractual așa cum s-a angajat, fapt pentru care am luat decizia să îi chemăm în judecată”, a declarat atunci președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

La începutul lunii mai 2016, președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a semnat contractul pentru continuarea lucrărilor la amenajarea Crângului Petrești. Lucrările au fost executate de asocierea firmelor vrâncene MBM Decor, Conbeta, AG Grup Instal și Consil Grup.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?