Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

O angajată a Fabricii de Arme Cugir, internată cu multiple arsuri într-un spital din Bucureşti, a murit

O angajată a Fabricii de Arme Cugir, care a fost grav rănită, vineri, într-un accident de muncă produs pe linia de fabricaţie a trasoarelor, a decedat într-un spital din Bucureşti, unde a fost internată cu arsuri pe peste 80% din suprafaţa corpului, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, reprezentantul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Alba, Vasile Suciu. Acesta a menţionat că ITM a fost anunţat că victima a decedat în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Potrivit legislaţiei, dacă s-ar fi soldat doar cu incapacitate temporară de muncă, accidentul ar fi fost cercetat de către unitate, iar ITM doar ar fi avizat dosarul. În condiţiile în care femeia a decedat, ITM este cel care cercetează accidentul de muncă.

„Ne-au anunţat că persoana în cauză a decedat în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Floreasca”, a spus Vasile Suciu. Femeia avea 53 de ani şi lucra ca pirotehnist pe linia de fabricaţie a trasoarelor. O altă angajată a suferit arsuri pe un antebraţ, fiind externată încă de vineri, 22 mai.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Economiei, Cristian Simu, prezent vineri la Cugir, cele două femei erau angajate „pe post de pirotehniste, adică încarcă încărcătură trasoare în gloanţe”. Simu, anterior numirii sale ca secretar de stat director la una din cele două fabrici de armament din Cugir, a explicat, vineri, că s-a produs un „incident” pe linia de fabricaţie a trasoarelor, incident care a generat un accident de muncă. (…) Potrivit acestuia, trasorul în cauză a avut o „traiectorie incontrolabilă”, ajungând pe podeaua atelierului, de unde a sărit şi a propagat arderea altor trasoare. Conform acestuia, într-o fabrică de armament se întâmplă „destul de des” incidente, dar în majoritatea cazurilor ele sunt fără urmări grave. (…)

Fabrica de Arme Cugir produce pentru piaţa civilă, americană îndeosebi, arme semiautomate, destinate vânătorii şi tirului sportiv. Pe segmentul militar se produc AKM-uri, produse care fac obiectul contractelor externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?