Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Ciolacu: Singura prioritate a Guvernului PNL a fost şi este închiderea economiei

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că „singura prioritate a Guvernului PNL a fost şi este închiderea economiei”. „Toate acţiunile lor, toate minciunile, toate bâlbele, tot haosul provocat demonstrează clar că singura prioritate a Guvernului PNL a fost şi este închiderea economiei. Aproape trei luni de zile, Guvernul Orban nu a luat nicio măsură de sprijin real pentru firmele româneşti. Nici acum nu iau nicio măsură reală de repornire a economiei. Mai mult, încearcă să ne convingă că totul trebuie să rămână în continuare închis. Industrie NU. Agricultură NU. Turism NU. Terase şi restaurante NU. Mall-uri NU. Doar şomaj, firme româneşti în prag de faliment, producători români lăsaţi la mila sorţii şi prăbuşirea nivelului de trai al românilor”, a scris Ciolacu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

El menţionează că, în cursul zilei de marți, a avut o întâlnire cu liderul Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, şi cu reprezentanţii Şantierelor Navale din Constanţa, Mangalia, Brăila şi Galaţi. „Pentru PNL, şi cei din industria navală sunt la fel de neimportanţi precum cei din HORECA şi nu merită sprijiniţi. Însă pentru miile de familii care câştigă o pâine pe şantierele navale, locurile lor de muncă sunt vitale. De aceea, vom găsi în Parlament soluţiile legislative necesare pentru a veni în sprijinul acestor oameni”, mai scrie Ciolacu.

Pe de altă parte, preşedintele interimar al PSD a declarat luni seara că guvernarea PNL nu primeşte „notă de trecere” şi a susţinut că dacă nu se vor dubla alocaţiile şi nu se vor mări pensiile, este un argument în plus pentru a fi depusă o moţiune de cenzură. „Este un argument în plus că trebuie depusă o moţiune de cenzură. Dar, nu de dragul de a depune moţiune de cenzură, cu şanse reale să treacă şi cu un program economic, în primul rând, pe termen scurt, până la alegeri, lucrăm la acest lucru. Fiindcă nu trebuie să dai jos un guvern sau să creezi în ţară o criză şi mai mare decât este, dintr-o ambiţie politică. Trebuie să ieşi şi să arăţi românilor ce doreşti tu. (…) Nivelul de trai este foarte lovit în acest moment, dacă nu mergi şi pe zona de consum, menţinând nivelul de trai, vei duce România total de în prăpastie. (…) Guvernarea PNL nu are notă de trece până acum şi mai ales e meschină, pentru că se laudă cu realizările autorităţilor locale, fără să facă măcar un simplu gest de bun-simţ, să iasă şi să recunoască acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR 1.

Totodată, senatorul PSD Şerban Nicolae consideră că social-democraţii ar putea decide să depună o moţiune de cenzură, motivând că Guvernul „face rău românilor”. „Eu cred că se va ajunge la o moţiune de cenzură, pentru că, în mod evident, acest Guvern, prin incompetenţă, prin incoerenţă şi prin aroganţă, nu face decât rău României şi românilor. E adevărat că situaţia generată de epidemia COVID-19 nu ne pune în situaţia să tratăm ca în timp de pace. Demiterea Guvernului nu înseamnă că se instaurează automat un nou guvern. Probabil că domnul Iohannis va tergiversa cât de mult întreaga procedură, va juca din nou ruleta anticipatelor şi probabil că vom intra într-un blocaj politic. În aceste condiţii, încercăm să atragem atenţia guvernanţilor că ceea ce fac este prost, incoerent şi face rău românilor”, a afirmat Şerban Nicolae, marţi, la Senat.

Referindu-se la condiţiile în care unii români au plecat la muncă în străinătate, Şerban Nicolae consideră că este necesară „o anchetă ceva mai amănunţită, poate chiar una penală”. „Probabil va fi nevoie de o anchetă ceva mai amănunţită. Nici acum, nimeni nu îşi asumă răspunderea pentru cei care au plecat dintr-o zonă de carantină foarte strictă, sau aşa ar fi trebuit să fie, pentru a lucra ca muncitori sezonieri. (…) Toate aceste măsuri haotice nu puteau să se facă fără implicarea directă a autorităţilor guvernamentale (…). Probabil că va fi nevoie de o anchetă, poate chiar una penală”, a adăugat Şerban Nicolae.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?