Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO: Continuă lucrările de asfaltare la DJ 205 R, sectorul E85 (Cerdac) – Cotești

Consiliul Județean Vrancea continuă proiectele de reabilitare a infrastructurii rutiere județene și în această perioadă în care ne confruntăm cu pandemia de coronavirus. Zilele acestea se execută lucrări de asfaltare la proiectul de investiții „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean, dintre localităţile Gologanu – Slobozia Ciorăşti – Coteşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T”. Mai exact se toarnă asfalt pe sectorul de drum E 85 (Cerdac) – Cotești.

,,Zilele acestea se efectuează lucrări de modernizare pe drumul județean 205 R. Pe segmentul de drum E 85 (Cerdac) – Cotești se toarnă covor asfaltic, pe o lungime de 2,550 km, până la îmbinarea cu asfaltul preexistent. Lucrările fac parte din proiectul ”Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean, dintre localităţile Gologanu – Slobozia Ciorăşti – Coteşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T”, finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, având o valoare de 5,5 milioane de euro. Prin execuţia lucrărilor se vor realiza 17 km de drum judeţean modernizat, care va asigura accesul celor aproximativ 11.500 locuitori ai comunelor de pe traseu, la traficul de pe reţeaua TEN-T, iar termenul de finalizare a acestora este decembrie 2020. Scopul realizării acestui obiectiv de investiții este creşterea condiţiilor de dezvoltare durabilă a zonei prin facilitarea mobilităţii populaţiei şi bunurilor, dezvoltarea accesibilităţii, prin continuarea extinderii şi modernizării infrastructurii rutiere aflate în proximitatea reţelei TEN-T, prin crearea unui sistem multi-modal de transporturi”, se arată într-o postare a președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan.

În cadrul acestui proiect vor mai fi realizați 1.225 ml trotuar cu lăţime de 1,50 m, vor fi montate borduri teşite astfel încât să permită accesul persoanelor cu dizabilități la proprietăţi (20 de treceri de pietoni). De asemenea, va fi modernizat podul peste pârâul Râmna la km 5+310 și vor fi amenajați 28.841 metri de rigole şi şanţuri. În cadrul acestui proiect vor fi amenajate un număr de 53 de podeţe de descărcare, dar și 170 m de spaţii verzi. În cadrul capitolului elemente de siguranţa circulaţiei, vor fi realizate 20 de treceri de pietoni, 568 metri liniari de parapet metalic, indicatori rutieri, benzi rezonatoare etc. care vor creşte siguranţa circulaţiei şi confortul populaţiei deservite de proiect.

Contractul a fost atribuit antreprenorului general Asocierea S.C. CITADINA 98 S.A. – S.C.VEGA 93 S.R.L. – S.C. TRAMECO S.A cu subcontractanţi S.C. CONSITRANS S.R.L. şi S.C. ABED NEGO COM S.R.L. prin liderul S.C. CITADINA 98 S.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?